Bílí Tygři Liberec

Třinec má výborné mužstvo, ale znovu se o to porveme, velí Tygři před finále

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ve čtvrtek večer liberečtí hokejisté zvládli sedmý zápas semifinále se Spartou, oslavy každopádně byly krátké. Hned v neděli už totiž rozehrají finálovou sérii v dalekém Třinci, kam se přesunou s denním předstihem. Bílí Tygři věří, že dokáží zaskočit dalšího favorizovaného protivníka!

Také Oceláři za sebou mají dlouhé semifinále. Mladou Boleslav vyřadili až v rozhodujícím sedmém utkání, které na domácím ledě ovládli poměrem 3:0. Slezané tak znovu dokázali, že v posledních letech patří k extraligové elitě. "Třinec vytvořil skvěle fungující tým a dlouhodobě jsou nahoře. Myslím si ale, že jsme na tom podobně. Budeme se s nimi muset nějak vypořádat, jako jsme to zvládli se Spartou," říká brankář Petr Kváča.

Právě pro něj navíc bude finálová série speciální i z osobního hlediska. Vždyť právě z Třince na sever Čech před sezónou přestoupil! "Je to hodně pikantní, přece jenom jsem tam rok a půl prožil. Na sérii se hodně těším, bude to parádní hokej," hlásí.

Petr Kváča v základní části odchytal tři ze čtyř utkání proti Ocelářům

"Třinec je jednoznačný favorit, ale věříme, že série bude znovu vyrovnaná. Skončili druzí po základní části, zatím prožívají skvělou sezónu. Ve všech řadách navíc mají velmi kompaktní mužstvo," připomíná hlavní kouč Patrik Augusta. "Rozhodně nás nečeká vůbec nic jednoduchého, ale budeme znovu bojovat a porveme se o to!"

Na rozdíl od předchozích sérií budou mít Tygři výrazně méně času na odpočinek a přípravu, v podobné situaci je však i soupeř. "Z trenérského hlediska to pro nás žádný problém není. Máme výborný realizační tým, budeme znovu připraveni. Všichni od pátečního rána usilovně pracují a hráči všechny potřebné informace o soupeři dostanou," vysvětluje Patrik Augusta.

Radan Lenc byl nejproduktivnějším Tygrem v sérii se Spartou (0+9). Naváže na skvělou formu?

I přes krátkou přestávku mezi sériemi si ale celý tým postup přes Spartu náležitě vychutnal. A to i s velkým množstvím fanoušků, kteří Tygry přišli přivítat při návratu k Home Credit Areně.

"Fanoušci? To bylo naprosto super," září Petr Kváča. "Vnímáme, že nás podporují i na dálku a věříme, že jim alespoň u televizních obrazovek děláme radost. Do půlnoci jsme si ty neskutečné pocity po vítězném sedmém zápase s celým týmem užili. Tyhle společné emoce, které kolektivní sporty nabízejí, miluji."

Bude to bitva o každý metr ledu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit