Bílí Tygři Liberec

Trofej je hezká tečka za snažením celého týmu, tvrdí Lukáš Krenželok

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Šelmy se mohou radovat nejen z výhry v dohrávce 11. kola nad Plzní, ale taktéž z jistého zisku Prezidentského poháru! Lukáš Krenželok bude mít možnost si potěžkat trofej pro výherce základní části už počtvrté v dresu Bílých Tygrů! „Musíme své prvenství potvrdit a vyhrávat v play-off,“ říká.

Už jsi několikrát vyhrál základní část, je to stále stejný pocit?
Člověk celý rok musí hrát dobře, aby to vyhrál. Vážíme si toho, co jsme dokázali. Já jsem v Liberci šest let a z toho jsme čtyřikrát ovládli základní část. Jsem moc rád.

Lze něco takového předpokládat?
Chceme vyhrávat každý zápas. Když hrajete základní část, tak chcete, aby vaše výkony byly stabilní. Letos jsme měli občasné výpadky, ale snažili jsme se zapracovat na tom, aby se hra zlepšovala zápas od zápasu.

Zlomilo se to nejspíše někde v půlce sezóny po neblahé sérii pěti porážek. Jak bylo těžké překonat tu krizi?
Krize byla k něčemu dobrá, vyříkali jsme si to. Kdyby člověk jenom vyhrával a vyhrával, tak může přijít prohra a člověk se z toho sesype. Od té série proher se nám dařilo. Poté už jsme prohráli maximálně dvakrát v řadě. Pracujeme na tom už pět, šest let a vychází to.

Je to právě tím, že navazujete na minulou sezónu a nikdy nezačínáte od začátku?
Vždycky je těžké obhájit tak skvělé výsledky! Člověk přijde do nové sezóny a všechno začíná od začátku. Nikdo neví, co bude a jestli se zase povede obhájit prvenství, to je normální (úsměv). Na druhou stranu se dostáváme pod tlak, protože jdeme do play-off z prvního místa. Musíme svoje nasazení potvrdit. Chceme vyhrávat a jít dál.

Jak je možné, že se týmu tak daří, i když se na vás soupeři připravují více?
Vždycky si na sebe vytvoříme tlak. Soupeři se na nás určitě dobře připravují. Co jsem mluvil s hráči z ostatních týmů, tak na zápasy proti nám se všichni vyhecují a proti sobě jim to nepřijde tak náročné jako proti Tygrům.

Byla znát v úseku tvého angažmá změna hlavního trenéra? Byla letošní sezóna něčím jiná než ty předchozí?
Jen se změnila osoba, jinak se vše zachovalo tak, jak to bylo nastavené. Taková změna to nebyla. Filip Pešán zůstal na pozici sportovního manažera, takže na mužstvo ze shora dohlíží. Občas přijde si s námi zahrát na trénink. Chybí mu to. Hraje s námi „bago“, vždycky od nás dostane „nálož“ a poté odchází se slovy, že nám to kazí (smích).

Jaký byl tvůj pocit, když vás fanoušci vyvolali zpět na led?
Je to příjemné. Hokej se hraje pro lidi, a když chtějí, abychom přišli a vrátili se na led, tak přijdeme. Přál bych si, aby nás ještě párkrát takhle vyzvali.

Jak budou vypadat příští čtyři zápasy a poté 14 dní volna?
Musíme dohrát všechna utkání, to bude naše příprava na play-off. Budeme hrát naplno, i když máme jistý postup. Musíme se připravit na vyřazovací část. Většinou, když dlouho nehrajeme, tak jedeme na soustředění, tam potrénujeme, nachystáme se a jdeme rovnou do play-off, ve kterém začínáme znovu od nuly.

Pokud bys měl hodnotit ty roky v Liberci, co na nich bylo nejkrásnější?
Rozhodně celý průběh. Není to o tom, že vyhrajete nějakou cenu. Trofej je jen hezká tečka nad snažením celého týmu. Nejhezčí je, že hráči mají klid a pohodu, že to v Liberci funguje od shora až dolů a šlape to tady. Všechno se projeví na výsledcích.

Pochyboval jsi někdy o tom, že by byla někdy nějaká větší krize, kterou nebude tak lehké zažehnat?
Na začátku sezóny nám výkony lítaly nahoru a dolů. Stříleli jsme hodně branek, ale naopak i mnoho dostávali. Poté jsme se probrali a řekli si, že chceme zjednodušit naši hru. Museli jsme makat a potom tam byly vidět rozdíly. Extraliga je hrozně vyrovnaná. Vypadá to, že má poslední tým o 50 bodů méně, ale dole se také hraje o něco, někteří hrají o sestup, o desítku, o šestku,... Týmy jsou vyrovnané a maličkosti rozhodují.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit