Bílí Tygři Liberec

Trojnásobný mistr světa Lundqvist: Liberec je nebezpečný, všechno bude otevřené

Date of publication Author KR

Liberec - V prvním zápase Tygři prohráli 2:3. Teď odjíždějí bojovat do Švédska, kde se podruhé střetnou z jedním nejlepších klubů v Evropě. Chybět v sestavě Frölundy nebude znovu ani Joel Lundqvist. Trojnásobný mistr světa, švédský šampion a vítěz Ligy mistrů.

Je to tu. Očekávaná odveta se švédskou Frölundou. Rozhodne se, jestli Tygři budou pokračovat v soutěži dál nebo jim zbude pouze jen extraliga. Postup rozhodně nereálný není, vždyť naše mužstvo ztrácí pouze jeden gól.

Joel Lundqvist o českých týmech a Liberci:

„Pro české týmy je klasické, že když ztratíte kotouč, ihned míří do útočného pásma, což je velmi nebezpečné. Útočníci také hodně napadají a přilepí se na vás. Musíte být s kotoučem velmi opatrní a musíte celou dobu sledovat hru, protože jsou velmi rychlí a dobře s pukem pracují. Věděli jsme, že Tygři mají kvalitní tým už před prvním zápasem. Potvrdilo se to. Vstoupil dokonce do utkání lépe než my, měli jsme trochu štěstí. Výhra z prvního zápasu ale vůbec nic neznamená. Je před námi odveta a v ní to bude maximálně vyrovnané. “


Tygři se opět budou moct opřít o nejlepšího střelce Ligy mistrů. Martin Bakoš má na svém kontě už osm gólů v šesti zápasech a ve Scandinaviu se bude pokoušet o další. Nejúspěšnějším nahrávačem našeho celku je pro změnu mladičký Lukáš Jašek. Ten si připsal v sedmi utkáních, do kterých nastoupil, čtyři přesné pasy.



Joel Lundqvist o Lize mistrů i formě:

„Liga mistrů je náš hlavní cíl. Dvakrát jsme ji vyhráli a chceme ji vyhrát znovu. O tom to celé je. Toužíme po tom, vyhrávat další tituly. Turnaj se nám líbí, baví nás. Je oživující jezdit k neznámým soupeřům a poznávat nové týmy i nová města. Je to super. Každým rokem se nám obmění tým tak o deset hráčů, hlavně Hlavně proto nebyl start ve švédské lize z našeho pohledu tak vydařený, jak bychom si přáli. V Lize mistrů jsme ale prozatím hráli dobře a myslím, že můžeme mít pořád vydařenou sezónu. Věřím v to, sílu tým určitě má. “


V prvním vzájemném utkán se prosadil jak nejzkušenější hráč týmu, Joel Lundqvist, tak mladičká hvězdička Rasmus Dahlin. U dravého obránce se nemusíme o motivace bavit, ale kapitán kroutí ve Frölundě už svou čtrnáctou sezónu. Devět z nich navíc nosí na hrudi kapitánské céčko. Zbývá mu dosáhnout ještě nějakých osobních cílů?

Joel Lundqvist o Frölundě i bratru Henrikovi:

„Miluju hrát za Frölundu. Je to prostě můj tým. Užívám si to tu, chci se spoluhráči vyhrávat velké zápasy a titulu a co nejvíce pomoct. Sen by byl ukončit zde kariéru s dvojčetem Henrikem. Ten má ale smlouvu s New York Rangers až do devětatřiceti, takže to půjde jen velmi těžce. Na letošním mistrovství jsme spolu ale vyhráli zlato a to byl krásný okamžik. Splněný sen.“


Statistiky obou celků před finální bitvou, naleznete na tomto odkaze. Vybrat si můžete jak celou soutěž, tak jednotlivé týmy.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit