Bílí Tygři Liberec

Turnaj Coupe des Bains startuje! Prvním soupeřem Tygrů bude Ženeva

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec – Po přípravném zápase s Chomutovem se tentokrát Tygři vydávají ještě dál na západ, a to do Yverdonu, alpského městečka ve Švýcarsku. Zde je čeká prestižní turnaj Coupe des Bains, v němž se utkají hned se třemi švýcarskými týmy působícími v tamější nejvyšší hokejové soutěži.

Otevírací duel proti Servette

Hned první utkání se Liberečtí postaví proti mužstvu z HC Servette Ženeva, které bylo založeno již v roce 1905. Půjde tak o tygří premiéru proti tomuto červenožlutému celku. Ženeva si své pevné místo v National League A drží již od roku 2002 a minulou sezónu si zahrála až ve čtvrtfinále play-off. Tým je taktéž dvojnásobný držitel Spenglerova poháru, probíhajícího každoročně v Davosu. Mezi Čechy v dresu Ženevy jsme mohli v minulosti najít například útočníka Petra Vampolu nebo bývalého obránce Marka Malíka.

Švýcarské elitní kluby

Bílí Tygři se pokusí ověřit švýcarskou kvalitu i v dalších dvou zápasech na turnaji. Po dnu volna se představí proti týmu Fribourg-Gottéron, jenž se objevil v minulých letech až v semifinále Spenglerova poháru. Na závěr turnaje Tygři nastoupí proti červenobílému mužstvu HC Lausanne. Pro více informací o turnaji klikněte ZDE.

Kromě libereckých a švýcarských hokejistů se na turnaji objeví rovněž švédský tým Luleå HF a Iserlohn Roosters z Německa. Švýcarské celky se během pěti dnů postupně utkají se všemi zahraničními soupeři. Pro Bílé Tygry je toto klání poslední velkou zkouškou před závěrečnou generálkou na domácím ledě s Chomutovem a před zahájením extraligové sezóny.

Předchozí přípravná utkání

V předešlých zápasech mají Tygři bilanci dvou výher, kdy porazili Pardubice a na domácím ledě Mladou Boleslav, ale naopak podlehli ruskému celku z Novokuzněcku a ve druhém duelu s Bruslaři. Libereckým hokejistům bohužel nevyšel ani dobře rozjetý zápas v Chomutově, v němž ve třetí třetině ztratili třígólový náskok a prohráli v prodloužení. Z hráčů se výborně prosadil Libor Hudáček, který si připsal 4 góly ve dvou zápasech.

Jakub Valský po utkání v Chomutově:

"Je to sice příprava, ale nikoho nebaví prohrávat. Jeli jsme do Chomutova s tím, že chceme zvítězit. Každý by si před sezónou nejradši uhrál nějakou šňůru výher a vytvořil si takovou tu herní pohodu. Mrzí nás to, ale zároveň doufám, že to pro nás bude sloužit jako varování."


Jak si Tygři na zahraničním turnaji povedou? Vše se dozvíme již ve středu 29. srpna v úvodním duelu s Ženevou. Sledovat ho můžete pomocí živého streamu na našem klubovém Facebooku. Utkání začíná ve 20:15!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit