Bílí Tygři Liberec

Týden na druhém konci republiky, pak výhra v Třinci. Bodlo nám to, usmívá se střelec Radim Šimek

Date of publication Author Dominik Jakubec, Daniel Ježek

Třinec/Liberec – Program Bílých Tygrů byl v tomto týdnu poněkud neobvyklý. Po odvetě Ligy mistrů se nevraceli do Liberce, namísto toho v Ostravě zůstali a v pátek se přesunuli do Třince k extraligovému zápasu. Ten i díky dvěma trefám Radima Šimka ovládli. „Hodně nám pomohlo, že jsme nemuseli cestovat tam a zpět,“ popisoval mladý bek.

Obvykle trasa z Liberce do nejvzdálenějších extraligových destinací trvá týmu okolo pěti hodin. To vše znamená jen cestu tam, návrat trvá stejnou porci času. A to vše by za normálních okolností čekalo Tygry během uplynulého týdne hned dvakrát. Namísto toho se klub rozhodl pro zcela odlišný režim.

Po utkání Ligy mistrů zůstal tým v Ostravě, kde se připravoval na páteční extraligový duel. Na konci týdne se pak přesunul do Třince. „Osobně mi to velmi pomohlo, a myslím si, že i ostatním hráčům. Velmi jsem si odpočinul,“ popisoval netradiční program Radim Šimek, který duel v Třinci rozhodl.

A jak Tygři během týdne na druhém konci republiky trávili čas? „Byl jsem hlavně s Michalem Bulířem, se kterým jsem bydlel na pokoji. Vyrazili jsme třeba na kafe, zkrátka jsme si udělali pohodičku,“ vysvětloval s úsměvem Šimek.

Zajímavý musel být necelý týden v moravskoslezské metropoli také pro hráče, kteří z Ostravy pocházejí, tedy pro Lukáše Krenželoka a Vladimíra Svačinu. „Kržel tu má rodinu, takže byl většinu času s ní. A Sváču jsem také vlastně viděl jen na dopoledním tréninku,“ pokračuje Radim Šimek.

Souboj Šimka s Hrňou před Lašákem

Dvakrát pomohla tyč

Netradiční týden každopádně týmu evidentně prospěl. Do souboje s Třincem vstoupili Bílí Tygři velmi aktivně a od prvních minut si vytvářeli gólové příležitosti. „Dobře jsme se na ně připravili. Do moc šancí jsme je nepouštěli, a ty, do kterých se dostali, skvěle pochytal Roman. Týmovým výkonem jsme si došli pro tři body,“ hodnotil ofenzivní bek. S jedenácti body je druhým nejproduktivnějším Tygrem a dokonce nejlepším střelcem týmu.

Velkou měrou se o to přičinil právě Radim Šimek. Nejprve přesnou střelou od modré čáry v první třetině otevřel skóre, ve druhém dějství pak po úniku podruhé propálil Šimona Hrubce a zařídil konečnou výhru 2:1. V obou případech zazněla branková konstrukce, o niž své umístěné střely otřel. „Bylo to milimetrové, pěkně to cinkalo,“ usmíval se střelec.

V závěru mohl pomýšlet i na hattrick, při power-play však přihrávku od Branka Radivojeviče před prázdnou branku nedostal. „Brankovi jsem pak říkal, že jsem si najížděl, ale on to zakončil. Naštěstí puk skončil v rohu a já ho tam raději zašlápl, aby ještě neměli nějaký útok. Ale jakýkoliv osobní výkon jde stranou, jsem rád hlavně za tři body,“ dodává.

Radim Šimek vede puk

Třinecký led jako by mu nosil štěstí. „Nevím, kolik jsem tady odehrál zápasů, ale ve skoro každém jsem dal gól. Je tu dobré kluziště, navíc se mi proti Třinci hraje dobře. Hrají moderní hokej, nikde nečekají a nenahazují... V takových zápasech se cítím dobře,“ poodkrývá Šimek.

Nyní už se však tým vrací zpět do Liberce a v neděli se po dlouhé době představí v domácím utkání. Na ledě Home Credit Areny přivítají Tygři PSG Zlín. Podaří se jim proti Ševcům prodloužit zatím šestizápasovou sérii výher? Buďte u toho a přijďte naše hráče od 16 hodin podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit