Bílí Tygři Liberec

Tygři bojují o play-off, k dalšímu utkání míří do Chomutova

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Boj o vyřazovací boje vrcholí. Tygři jakožto aktuálně desátý tým tabulky ztrácí na elitní šestici pouze dva body. To Chomutov extrémně vyrovnanou situaci ve středu pořadí sleduje s lehkým odstupem, ale pokud šelmy zaskočí, nebezpečně se jim přiblíží.

Negativní bilance

Tým z Podkrušnohoří v této sezóně nepatří mezi nejoblíbenější soupeře libereckých hokejistů. V dosavadních třech vzájemných shledáních totiž dvakrát zvítězil. Nejdříve se Tygři před Piráty sklonili v domácím prostředí a podlehli jim 1:4. V dalším střetnutí získali na ledě soupeře po úspěšně zvládnutém prodloužení dva body za výhru 4:3, ale pod Ještědem opět neuspěli. V povánočním čase totiž Piráti vyloupili Home Credit Arenu podruhé, tentokráte 2:3 po nastavené pětiminutovce.

Chomutovští se momentálně potýkají s kolísavou formou. Úspěchy střídají s porážkami, přičemž ta poslední navíc byla opravdu vysoká. Ve Vítkovicích Piráti padli 3:7 a poklesli tak na dvanáctou příčku tabulky. Na postupovou desítku ztrácí čtyři body.

Radost hráčů Plzně

Bude brankostroj opět nastartován?

Sérii čtyř domácích zápasů využili Tygři k maximálnímu bodovému zisku. S impozantním skóre 21:3 nedali šanci Litvínovu, Zlínu, Brnu, ani Olomouci. Navrch ještě potěšili své fanoušky přesvědčivě zvládnutým derby na ledě Mladé Boleslavi.

V úterý ovšem přišlo klopýtnutí, když šňůru vítězství rázně přestřihl tabulkově třetí Třinec. Ten zavřel branku, vyhrál 4:0 a Tygři vyšli naprázdno. Pozitivní stránkou ale byl premiérový extraligový start Ondřeje Chrtka, jenž se rozhodně neztratil a ukázal, že liberečtí trenéři mají kde brát.

Ondřej Chrtek o premiérovém startu v nejvyšší soutěži

"Snažím se hrát svou hru a proti Třinci mi to vyšlo. Moc nám nevycházely přesilovky. Chtěli jsme hrát jednodušeji. Třinec hrál výborně, měli velmi rychlý přístup a bohužel nám to nesedlo. Kluci před tím odehráli pět výborných zápasů a já věřím, že pokud budou takto pokračovat, můžou to dotáhnout daleko. A moje šance? Špágr (Daniel Špaček) výborně vybojoval puk a poslal mi ho nahoru. Bohužel jsem trefil holeně jednoho z obránců. Škoda. Kdybych dal gól, bylo by to něco neskutečného."


Horká přestupová linka

Setkání Liberce s Chomutovem nejsou aktuální pouze na ledě. Mužstva se spolu konfrontují i mimo arény! Z pirátského týmu se vrátil hostující útočník Adam Dlouhý a zamířil tam obratem další forvard, Lukáš Vantuch. Ten bude v Chomutově působit do konce letošní sezóny. V pátek ovšem ještě kvůli menším zdravotním potížím nenastoupí.

Výsledek zcela jistě významně promluví do tlačenice celků bojujících o vyřazovací boje. Jak střetnutí dopadne? Dozvíme se to od pátečních 17 hodin a 30 minut, kdy padne v SD areně úvodní buly. Držte palce, každý bod má cenu zlata!

Radost hráčů Plzně

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 19
Bilance: 8 – 3 – 0 – 4 - 4
Skóre: 54:40

Na Štěpána se mužstva potkala naposledy. Pod Ještědem zvítězili po boji Piráti. Připomeňte si utkání v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit