Bílí Tygři Liberec

Tygři doma zahájí druhou čtvrtinu extraligy. V třaskavém souboji vyzvou Hradec Králové!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec — Hned dva dny po zápasu s Karlovými Vary čeká svěřence trenéra Patrika Augusty další domácí utkání. Do města pod Ještědem zavítá hradecký Mountfield, proti němuž Tygři započnou druhou čtvrtinu základní části. Porazí Východočechy podruhé v sezóně?

Poprvé bez gólu

Liberečtí hokejisté neprožívají povedené období. Během října totiž absolvovali sérii venkovních zápasů a nezvítězili ani jednou. Navíc se jim kvůli prohře s Augsburgem zavřely brány do play-off CHL.

V pátek se šelmy po delší pauze představily v rámci extraligy na domácím ledě, kde se proti Karlovým Varům chtěly vrátit zpět na vítěznou vlnu. Ze tří bodů se však radovala Energie. Severočeši sice svého soupeře přestříleli, jenže se neprosadili ani jednou. Poprvé v této sezóně tak v utkání vyšli střelecky naprázdno.

Lukáš Krenželok o utkání s Karlovými Vary:

„Všichni se musí zlepšit ve všem. Musíme zabrat a urvat jedno vítězství, ať se nám vrátí sebevědomí. Myslím, že jsme proti Energii hráli dobře, jen jsme nedali góly. Na začátku sezóny jsme otáčeli zápasy, teď už se ale neprosazujeme. Říkali jsme si, že to nemusí pořád vycházet a teď to přišlo. Musíme všichni hrát poctivě a přetlačit soupeře.“


První domácí porážku budou mít Tygři šanci odčinit již v neděli, kdy pod Ještěd zavítá velmi atraktivní soupeř — Mountfield Hradec Králové.

Zvučné jméno na střídačce

Východočechy tento ročník trápí nevyrovnané výkony. V posledních šesti duelech sice hned třikrát udrželi čisté konto, jenže ve zbylých třech případech body naopak ztratili.

Vedení Mountfieldu se rozhodlo reagovat a angažovalo trenéra s velmi zvučným jménem, Vladimíra Růžičku, jenž tým vede společně s dosavadním trenérem Tomášem Martincem. Premiéru na střídačce si dvojnásobný mistr světa v pozici hlavního kouče odbyl v pátek ne ledě Vítkovic, kde tým z města pod Bílou věží padl po nájezdech.

Aktuálně tak Hradci Králové patří sedmá příčka, přičemž na osmé Tygry mají náskok pouhých dvou bodů. Oba celky tak v neděli čeká velmi důležitý souboj o pozici.


Opět domácí?

Jak je již známo, v soubojích Liberce s Hradcem Králové téměř vždy vyhrává domácí celek. Tygrům se v úvodu extraligy podařilo toto dogma narušit, když v rámci prvního kola letošního ročníku uspěli na východě Čech poměrem 6:3. O to větší bude motivace hostů v Home Credit Aréně zvítězit.

Liberečtí jim však nepochybně nedají svou kůži lacino, jelikož se potřebují vrátit zpět na vítěznou vlnu. Přeruší svěřenci trenéra Patrika Augusty sérii čtyř porážek a posunou se před svého soupeře v tabulce? To se dozvíme od nedělních 16:00!

Ladislav Šmíd před utkáním s Hradcem Králové:

„Prohráli jsme pár zápasů v řadě, ale za mě žádná panika. Sezóna je dlouhá a každý z týmů si tím alespoň jednou projde. Doufám, že my si svou krizi proděláme na začátku a pak už pojedeme. Je dobré, že se můžeme oklepat už v neděli. Prohru s Karlovými Vary si nějak rozebereme a půjdeme zase na věc!“


Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 25
Bilance: 10 – 4 – 0 – 3 – 8
Skóre: 73:71

Když Východočeši zavítali pod Ještěd naposledy, byla z toho velká podívaná, kterou v závěru dirigoval obránce Lukáš Derner. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit