Bílí Tygři Liberec

Tygři hrají v Litvínově o čelo i neporazitelnost. Zastaví černožlutou sérii?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři v rámci 5. extraligového kola zavítají na led litvínovské Vervy, kde budou hájit letošní neporazitelnost a navrch první místo v tabulce. Ve hře bude i zlomení litvínovské kletby, která trvá už tři utkání. Páteční klání startuje na Zimním stadionu Ivana Hlinky už v 17:30.

Kouzlo lídrů? Brilantní koncovky

Bílí Tygři zavítají do Litvínova jako lídři extraligové tabulky. Na jejím čele se drží zásluhou lepšího skóre před moravskoslezskou dvojicí Třinec-Vítkovice. Litvínovská Verva se naopak zatím potácí v druhé polovině tabulky, konkrétně na jedenáctém místě.

Liberečtí během obou hracích víkendů získali shodně po pěti bodech a co je unikátní, stále jsou neporažení. V posledních třech zápasech přitom šelmy pokaždé prohrávaly, klíčové koncovky duelů však družina Patrika Augusty zvládla ve všech případech na jedničku.



Těsné prohry černožlutých

Verva má v probíhajícím extraligovém ročníku potíže vyhrávat vyrovnané zápasy. Všechny litvínovské duely letos skončily o jeden a v jednom případě o dva góly. Černožlutí zvládli vítězně jediný, a proto se v našlapané tabulce pohybují až za hranou elitní desítky.

Litvínov, podobně jako v minulých sezónách, disponuje velmi nabitým kádrem, který budí respekt snad ve všech kabinách po republice. Opory jako Hübl, Lukeš nebo Kašpar doplnil před sezónou známý hokejový dříč Richard Jarůšek. Herně navíc neustále rostou mladé pušky Jan Myšák a Filip Helt.



Konec jedné série

Tým z podještědské metropole nejede do Litvínova pouze s cílem uhájit extraligové čelo. Jak už zaznělo, ve hře je liberecká neporazitelnost i další, pro Tygry nelichotivá, série. Úřadující vicemistr totiž s Litvínovem prohrál třikrát v řadě, přičemž hned dvakrát schytal od Vervy šest branek. Je tedy jasné, že jedna z tygřích šňůr v pátek skončí.

Jestli to bude letošní neporazitelnost, nebo naopak série proher s Vervou, se dozvíme v pátek. Zápas na Zimním stadionu Ivana Hlinky startuje v 17:30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 68
Bilance: 28 – 6 – 2 – 10 – 22
Skóre: 191:180

Připomeňte si, jak záludný Litvínov dokáže být v následujícím sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit