Bílí Tygři Liberec

Tygři jdou posilněni výhrou v Hradci do dalšího šlágru, v prvním domácím utkání vyzvou Spartu!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Extraligový kolotoč se pro naše hokejisty roztáčí pořádným tempem. V sobotu odpoledne zaznamenali velmi cenné vítězství na neoblíbeném hradeckém ledě, hned o den později se navíc utkají s dalším aspirantem na nejvyšší příčky. Do Home Credit Areny přijede posílená Sparta, které to v prvním kole také padalo. Kdo zůstane neporažen?

Historický počin

Tygři na ledě Mountfieldu vybojovali plný počet bodů, což se jim povedlo vůbec poprvé! Pod Bílou věží to pro ně od návratu Hradce do nejvyšší soutěže bylo dlouho zakleté, úvod zápasu navíc napovídal spíše tomu, že Východočeši tradici prodlouží. Vedli totiž 1:0 a měli převahu.

Po vyrovnání z hole Michala Birnera se ale šelmy svému soupeři vyrovnaly a v drápech držely náskok 3:1. Přestože domácí ve třetí části dorovnali skóre, naši hokejisté zasadili další nekompromisní údery a zvítězili poměrem 6:3! Dvakrát se prosadili Libor Hudáček a Petr Jelínek. Přesvědčivý výkon mezi tyčemi podal zkušený Justin Peters, svůj tým podpořil 29 zákroky.

Právě Hudáček tak navázal na skvělou formu z Champions Hockey League. Za pět soutěžních duelů již má na kontě úctyhodných sedm tref! "Teď mi to tam padá. Musím ale poděkovat hlavně mým spoluhráčům z lajny, i ty góly v CHL byly hlavně jejich zásluhou. Já už měl většinou lehkou práci," tvrdí skromně.

Nevídaná přestřelka na úvod

Sparta před sezónou po dietních letech pořádně posílila. Jména jako Polášek, Ďaloga, Růžička, Řepík, nebo ex-liberecký Kvapil, budí respekt. Právě poslední jmenovaný ovšem do zápasu v Home Credit Areně nezasáhne, z prvního ligového kola si totiž odnesl utržený prsní sval. Doba absence se odhaduje na dva měsíce.

Pražané nastoupili pro změnu už ve čtvrtek, první kolo totiž předehrávali doma s Plzní. V souboji dvou silných mužstev to na ledě jiskřilo. Domácí vedli během poslední dvacetiminutovky už 6:3, jenže ke třem bodům jim ani to nestačilo. Plzeň předvedla velkou stíhací jízdu a poslala zápas do prodloužení.

To rozhodl ve sparťanský prospěch Lukáš Košťálek. Právě on byl jednou z hlavních tváří úspěšného vstupu do ročníku, zaznamenal totiž tři kanadské body. Stejný počin se povedl také Jiřímu Smejkalovi. "Celkově byly v zápase na obou stranách opravdu výborné momenty, ale také strašné chyby. Byl z toho výsledek 6:6, v prodloužení či nájezdech už hraje svou roli i štěstí. My jsme využili chybičky soupeře a máme dva body. Byl to skvělý zápas pro diváky, ale z pohledu trenéra musím říct, že zítra máme co rozebírat," bilancoval na pozápasové tiskové konferenci trenér Uwe Krupp.

Libor Hudáček o nadcházejícím souboji se Spartou:

"Myslím, že to spíš nebude tak ofenzivní zápas, jako v prvním kole. U obou týmů padlo hodně branek, s čímž asi trenéři nebudou moc spokojení. Před zápasem určitě proběhne důkladná příprava na obou stranách, takže tolik gólů by zase být nemuselo."


Jak dlouho očekávané první domácí střetnutí dopadne? To se začneme dozvídat už od nedělních 16 hodin, kdy bude do hry vhozen úvodní kotouč. Držte palce a pokud budete přímo na místě, pomozte Tygrům svými hlasivkami! Těšíme se na vás.

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 67
Bilance: 20 – 8 – 0 – 9 – 30
Skóre: 175:201

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit