Bílí Tygři Liberec

Tygři jedou do Plzně s vedením. Přidají na západě Čech další výhry?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři vedou v sérii 2:0. Doma utkání zvládli na výbornou, nyní ale vyrazí stopovat soupeře na nepřátelské území, kde přijdou ještě tužší boje. Plzeňští budou chtít získat první skalp za každou cenu. Jak se našemu mužstvu na západě Čech povede?

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC - HC ŠKODA PLZEŇ 2:0 (3:1, 4:2)

Před prvním utkáním byla nasnadě velká otázka: Zanechá na Tygrech dlouhá pauza své následky? Odpověď přišla záhy, v první třetině po skončení základní části Tygři vstřelili hned dvě branky. Vedení nakonec udrželi a oslavovali tak výhru 3:1.

Druhý duel se od toho prvního příliš nelišil. Tentokrát se do vedení dostala Škoda, ale šelmy vyrovnaly a následně vývoj obrátily. I když Plzenští reagovali svým druhým gólem, Tygři skórovali ještě dvakrát. Konečné skóre 4:2 dalo našemu celku vedení 2:0 v sérii a možnost jet do Plzně s čistou hlavou.


Reportáž z prvního utkání série
Reportáž z druhého utkání série

Na západě Čech se však nebude bojovat nejlehčeji, tamní fanoušci umí udělat výbornou atmosféru. V základní části proto vybojovala Škoda na svém ledě hned 41 bodů, což je o devět více než na hřištích soupeřů. Stejně tomu tak bylo i během předkola. Na domácím ledě Plzeňští zažehli motory a vsítili v obou zápasech hned pět branek.

První souboj opanovali výsledkem 5:3, druhý 5:2. Následně si dobrou formu přenesli i do Ostravy a nastartovaný obrat dokonali vítězstvím v prodloužení. Tygři si budou muset dát dobrý pozor, na druhou stranu, pokud se podíváme na loňskou sezónu, Liberečané vloni vedení 2:0 v sérii ani jednou nepustili.

Určitě většině fanoušků proběhla hlavou série z roku 2009/2010, kdy byly obě strany mince otočené. Západočeši vstupovali do série jako jasný favorit, dokonce také vedli 2:0. Jenže Tygři úžasným obratem vybojovali postup do semifinále. Připomeňte si sérii zde. Naše mužstvo se tentokrát bude snažit zvládnout vstup do vyřazovacích bojů bez dramatu.

Branko Radivojevič otevírá skóre utkání a Liberec jde do vedení!

Utkání v Home Monitoring Aréně pomohou rozuzlit, jak série dopadne. V neděli duel začíná s úderem šestnácté hodiny a třicáté minuty, o den později je úvodní buly naplánováno na 17:20 a přenášet ho bude Česká televize.

„Určitě na nás budou chtít vletět. Atmosféra tam bude jistě dobrá a fanoušci je poženou. S tím musíme počítat a připravit se na to," řekl před druhým dvojzápasem Lukáš Kreželok.

Branko Radivojevič otevírá skóre utkání a Liberec jde do vedení!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit