Bílí Tygři Liberec

Tygři jedou do Prahy, odvezou si z hlavního města postup do semifinále?

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Po úvodním utkání ve čtvrtfinále Generali Česká Cupu se Tygři chystají na odvetný zápas se Spartou. Do Prahy jedou s dvougólovým náskokem, stejně je ale čeká velmi těžká odveta, ve které se bude hrát rychlý, bojovný a energický hokej. O tom, jestli šelmy postoupí do dalšího kola, se rozhodne na ledu týmu z hlavního města, kde padne úvodní vhazování ve středu v 19 hodin.

Dvougólové vítězství

Tygrům se podařilo vstoupit do čtvrtfinále Generali Česká Cupu vítězně a čeká je odvetný zápas v pražské Tipsport areně. Ačkoli byla Sparta chvílemi nebezpečná, šelmy vyhrály s dvougólovým náskokem 4:2, na kterém se dvěma trefami podílel Jaroslav Vlach. Na libereckém ledě bylo při pondělním zápase se Spartou vidět více gólů než na všech domácích zápasech ve skupině turnaje Generali Česká Cupu dohromady, kde Tygři čtyři góly vsítili a jeden inkasovali.


Ačkoli byli hráči z hlavního města střelecky aktivní, vyslali na libereckého maskovaného muže Jaroslava Pavelku 41 střel, prosadili se jen dvakrát, a to až v poslední třetině. Nejen kvůli skvěle chytajícímu libereckému gólmanovi si Sparťané prodloužili neblahou šňůru proher pod Ještědem, kdy od roku 2017 na libereckém ledu prohráli už po osmé z devíti zápasů.

Jaroslav Pavelka o nadcházejícím odvetném utkání:

„Zatím jsme jen v poločase. Když se na to podíváme, rozhodně výhru o dva góly před odvetou bereme. Na Spartu pojedeme se stejným cílem. Budeme chtít vyhrát, rozhodně ne pouze bránit a držet výsledek. Základem bude zajištěná obrana, avšak určitě ne žádný ustrašený výkon. Chceme další vítězství!“

Systém jako při vyřazování v CHL

O postupujícím týmu se rozhoduje jako ve vyřazovací části Champions Hockey League. V play-off se hraje dvoukolově a tým s lepším celkovým skóre postoupí. Pokud by si Tygři neudrželi dvougólový náskok a Sparta by vyhrála o tři góly, tak by postoupila do semifinále. V případě, že nastane v celkovém výsledku remíza, pak následuje prodloužení. Jestli ani v nastaveném čase se nikdo neprosadí, následují samostatné nájezdy, které určí vítěze a postupujícího do dalšího kola.

Podaří se Tygrům v metropoli České republiky uspět a postoupit do semifinále Generali Česká Cupu? To se dozvíme již ve středu, úvodní buly padne na ledě holešovické Tipsport areny v 19:00!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit