Bílí Tygři Liberec

Tygři jsou top organizace, chceme tu vyhrát titul, shodují se Rachůnek s Grígerem

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři oficiálně představili první dvě posily letošního přestupového období, kterými se stali bývalí energetici Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem. Kvůli pandemii koronaviru i nejasnostem ohledně provozovatele sportovního areálu se mohli k týmu přidat až nyní. „Čekání už bylo hodně dlouhé,“ svěřili se oba forvardi.

Pánové, čekali jste někdy déle na připojení k novému mužstvu?
Tomáš Rachůnek: Asi ne. Kvůli tomu, co se ve světě aktuálně děje, ten čas ubíhal ještě pomaleji. Člověk se hodně nudil. Jsem rád, že už to konečně začalo.
Dávid Gríger: Doteď jsem v seniorském hokeji působil jen v Karlových Varech, takže jsem vlastně pořádný přestup ještě nezažil. Je fajn, že už jsme se mohli připojit k mužstvu, protože už to bylo opravdu dlouhé a neměl jsem doma co dělat.

Že z Karlových Varů přestupujete do Liberce, se zásluhou médií stalo takové veřejné tajemství. Jak bylo složité reagovat na nejspíš časté dotazy novinářů a vašich známých?
DG: Určitě to nebylo příjemné. Holt to tak ale bylo. Dokud jsme hráli za Energii, tak jsme pro ten klub makali na sto procent. Nyní začíná nová kapitola a moc se na ni těším.

Máte za sebou první dopoledne v klubu, jaké jsou vaše první dojmy?
TR: Jde vidět, že Liberec je top organizace v Česku. Zázemí pro hráče je výborné. Komunikace je v pohodě jak s realizačním týmem, tak se spoluhráči.

Do klubu jste přišli v situaci, kdy nebylo jasné, kdo bude spravovat areál, ve kterém Tygři působí. Jak jste tu situaci vnímali a jak jste spokojení s tím, jak to bylo prezentováno samotným vedením?
TR: Tyto věci jdou mimo nás, my jsme tu od té sportovní stránky. Já osobně nic okolo neřeším a těším se na hokej.

Nová posila Tygrů Tomáš Rachůnek

Co vám proběhlo hlavou, když vás Liberec poprvé kontaktoval?
DG: Bylo to příjemné, taková možnost nepřichází každý den. Byl jsem jsem za to vděčný a jsem velmi rád, že tu můžu být. Na všechno se velmi těším.

Měli jste představu, jak to pod Ještědem funguje, nebo to pro vás byla velká neznámá?
TR: Měl jsem nějaké informace od kluků, co tu hráli. Jakmile do toho ale vklouznete, je to pro vás nové a musíte se se vším seznámit.

S Energií jste minulý rok dokráčeli až do play-off, přestože tým byl hodně podceňovaný. Jaké jsou vzpomínky na tak výjimečnou sezónu?
DG: Lhal bych, kdybych řekl, že nejsou pěkné. Ročník nám vyšel, nikdo to asi moc nečekal. Už od začátku jsme se drželi ve vyšších patrech tabulky, což bylo super. Byla škoda, že jsme to nemohli ještě vyšperkovat ve vyřazovacích bojích, zdraví je ovšem důležitější než sport.

S jakými sny, cíli a vizemi přicházíte do týmu Bílí Tygři Liberec?
TR: Mým snem je samozřejmě zvednout nad hlavu pohár. S tím do toho jdu. Liberecká organizace má vítězství v DNA. To je můj cíl a udělám pro něj cokoliv.
DG: Všichni tu bezpochyby mají nejvyšší ambice a já nejsem výjimka. Také bych rád oslavil titul, a proto jsem si Liberec vybral. Udělám pro úspěch vše a věřím, že to bude super.

Nová posila Tygrů Dávid Gríger

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit