Bílí Tygři Liberec

Tygři míří na Hanou. Poradí si s Olomoucí, která bojuje o vše?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po porážce se Zlínem se Tygři rychle vzpamatovali a zvítězili dvakrát v řadě, díky čemuž stále drží pětibodový náskok na druhou Plzeň. Devátá Olomouc aktuálně bojuje ve vyrovnaném středu tabulky o předkolo play-off. Letos se v duelech s Morou pokaždé radoval domácí tým, budou tentokrát úspěšní hosté?

Obrat po nepovedeném vstupu

Minulý pátek se šelmám nepodařilo utkání na domácím ledě se Zlínem, kterému podlehly 2:3. Pět minut před koncem přitom ještě vedly o jednu branku, jenže Berani se nadechli k obratu a otočili skóre.

Následně se ale Tygři vrátili na vítěznou vlnu. V Mladé Boleslavi totiž povolili svému soupeři pouze jedinou trefu, a to navíc ve druhé minutě střetnutí. Od té chvíle již neinkasovali a po zodpovědném výkonu se mohli radovat z vítězství 4:1.

Libor Hudáček o zápasu s Karlovými Vary:

"Dali nám první gól, takže to nebylo lehké. Museli jsme se znovu nastartovat, ale našli jsme si cestu k vítězství. Prosadili jsme se v přesilovce, což je nakonec srazilo na kolena. Dostali jsme se do toho a hráli jsme svojí hru, akorát jsme nevyužili další šance. Půl zápasu bylo tak trochu o ničem."


Náročný program závěru základní části pokračoval již v úterý, kdy Liberečtí vyzvali v Home Credit Aréně Karlovy Vary. Vstup do zápasu nebyl pro Pešánovu družinu zcela příjemný, jelikož se Energie dostala do vedení ve vlastním oslabení. Liberečtí však nezpanikařili a po obratu se mohli radovat ze tří důležitých bodů.

V tlačenici

Zatímco Severočeši už mají jistý dokonce přímý postup do play-off, Olomouc bojuje o to, aby se do rozhodující části ročníku vůbec dostala. Aktuálně se nachází na deváté pozici, která zaručuje místo v předkole, jenže o to se uchází vícero mužstev. Vždyť jedenáctou a sedmou příčku dělí pouze šest bodů, jeden z týmů tak dostane černého Petra.

Kohoutům zbývá odehrát sedm zápasů (oproti svým sousedům v tabulce mají zápas k dobru), v nichž nemají co ztratit. Hanáčtí měli navíc během ledna problémy s výraznou marodkou, která již odezněla a Olomouc se tak opět může spolehnout na své největší opory. Tým z města pod Ještědem tudíž nečeká vůbec jednoduchý protivník!



Těžký soupeř

Hanáci jsou letos pro naše mužstvo jedním z nejtěžších soupeřů, což dokládá fakt, že první dvě střetnutí nepřinesla rozhodnutí v základní hrací době. Nejdříve se na domácím ledě radovali z výhry Bílí Tygři, kteří díky dvěma trefám ve vlastním oslabení v závěru zápasu stáhli dvougólový náskok Olomouce a v prodloužení poté dokonali obrat. Následně se před svými fanoušky radovali Olomoučtí, kteří zvítězili po samostatných nájezdech.

Až třetí setkání těchto protivníků neskončilo remízou, neboť Severočeši vyhráli 5:1. Podaří se jim potřetí v sezóně uspět proti Olomouci, která bojuje o play-off a nutně potřebuje bodovat? To se dozvíme od pátečních 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 19
Bilance: 8 – 2 – 0 – 2 – 7
Skóre: 47:30

Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro šelmy, které Olomouci nastřílely pět branek. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit