Bílí Tygři Liberec

Tygři na Spartě vybojovali vedení 2:0. Nyní se série přesouvá do Liberce

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Severočeši zvládli obě dvě úvodní střetnutí semifinále a z Prahy si odvezli vedení 2:0 na zápasy. Série se nyní stěhuje pod Ještěd, kde se odehraje druhé dvojutkání. Oba duely začnou v 17:00, první odvysílá O2 TV Sport, druhé ČT Sport.

Sparta vs. Liberec 0:2 na zápasy

1. zápas: Sparta vs. Liberec 1:5
2. zápas: Sparta vs. Liberec 1:3

Povedenější vstup do semifinále si tygří smečka nemohla přát. V prvním utkání se sice do vedení dostala Sparta, jenže svěřenci trenéra Patrika Augusty pěti góly otočili vývoj zápasu a ujali se vedení v sérii.

V druhém střetnutí skórovali jako první Severočeši, kteří si své vedení pojistili dvěma zásahy v druhé polovině třetího dějství. Sparťané už jen stihli v závěrečných sekundách korigovat na konečných 1:3 z jejich pohledu. Liberečtí si tak domů odvezli vedení 2:0 na zápasy!

Michal Bulíř o vedení 2:0:

„Kdyby mi to někdo řekl před sérií, bral bych to všemi deseti. Myslím si, že máme dobrou pozici před domácími duely, na druhou stranu bych to nerad přeceňoval, hrajeme přeci jen proti Spartě. Vedení 2:0 nic neznamená, musíme nadále hrát to, co jsme hráli v Praze.“


Role mladíků

V prvním utkání zaznamenal svůj první hattrick v play-off Jaroslav Vlach, v tom druhém zase Michal Bulíř překonal klubový rekord Petra Nedvěda. Blýskli se ale i mladíci, kteří měli výrazný vliv především na vývoj úvodního střetu.

Nejdříve totiž vsítil člen druhé formace, Adam Najman, vyrovnávací gól na 1:1, když překonal Alexandera Saláka po nahrávce Dávida Grígera. Důležitou trefu na 3:1 poté zařídili další benjamínci. Jan Šír tečoval ránu Jakuba Rychlovského a podtrhl tak skvělou hru čtvrtého útoku, jenž dělal sparťanům nemalé problémy.

Trenér Patrik Augusta o výkonech mladých hráčů:

„To, že jsou mezi dvanácti útočníky a hrají proti Spartě, samo o sobě říká, že jsme s nimi spokojeni. Je to jejich první plnohodnotná sezóna a hrají velmi dobře. Jsme hrozně rádi za to, že se nám je podařilo zapracovat do týmu.


Zpět do hry!

Nyní jsou v plánu další dvě bitvy a Tygři do první z nich půjdou s vedením 2:0 na zápasy. Stále tedy není vůbec nic jistého! Obě výhry v Praze si museli svěřenci Patrika Augusty tvrdě vybojovat a náročná střetnutí je čekají i pod Ještědem.

Třetí semifinálové utkání začne před kamerami O2 TV Sport ve středu. To čtvrté odvysílá ČT Sport o den později. Oba duely začnou v 17:00. Držte Tygrům palce!

Lukáš Derner bojuje o kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit