Bílí Tygři Liberec

Tygři na domácím ledě vyzvou Energii. Odčiní předchozí zaváhání?

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Severočeši měli minimální čas na oddech, po dvou dnech se opět chystají na dalšího soupeře. V Karlových Varech na začátku prosince po obratu prohráli a v minulém utkání navíc nebodovali. Úterní cíl v Home Credit Areně je tedy jasný, utkání proti Energii můžete sledovat od 17:20 na ČT sport.

Šest bodů a stop

Svěřenci trenéra Patrika Augusty v poslední době nezažívali ideální období. Negativní série se naštěstí zastavila domácím zápasem proti brněnské Kometě, kde Tygři obětavým výkonem brali všechny body po těsném vítězství 2:1. Pod Ještěd následně zamířila Mladá Boleslav, která v Liberci za posledních 10 let nedosáhla úspěchu. Ačkoliv v první třetině Bruslaři vedli, ve druhé části šelmy zvrátily utkání na 3:2, což jim poté stačilo k plnému bodovému zisku.

Vypadalo to, že by se Liberečtí mohli na vítězné vlně udržet, nicméně do cesty se jim postavily Pardubice. A radost jim překazily. První dvacetiminutovka proběhla bez gólu, ve druhé ale Dynamo skórovalo. V poslední periodě se Tygrům podařilo srovnat dělovkou Petra Jelínka, ale na následnou trefu hostů už nestihli zareagovat.

Petr Jelínek o utkání s Pardubicemi:

"Byl to ten náš typický problém, který nás provází celou sezónu. Už jsme tu měli pár zápasů, kdy jsme byli aktivnější a prohráli. Bohužel nedáváme tolik branek, kolik bychom měli, a hrozně lacině inkasujeme. Pardubicím jsme oba góly darovali, pustili jsme je do přečíslení. To se nesmí stávat."


Nohama zpátky na zem

Varům se nesmírně dařilo, od konce listopadu si držely šňůru šesti výher v řadě. Soupeři ze Zlína a Pardubic, na které Tygři nedosáhli, Energie naopak přehrála v prodloužené hrací době. Na domácím ledě ale Západočeši také nepotvrdili velkou úspešnost, když Hradci podlehli 3:4.

V neděli Energie hostila Mladou Boleslav a hned v úvodu otevřela skóre. Jenže Bruslaři v prostřední části srovnali a skóre se až do zazvonění závěrečné sirény nezměnilo. Nerozhodlo ani prodloužení, tudíž došlo na samostatné nájezdy, kde byli o krůček úspěšnější Středočeši.

Kryštof Hrabík dojíždí na soupeře

Bude odveta?

Šelmy ve Varech utrpěly krutou porážku, přestože o dvě branky vedli. V závěru domácí celek přitvrdil a předvedl nečekaný obrat, který v posledních dvou minutách určil vítěze. Právě proto jsou Tygři motivovaní, aby si kořist v podobě bodů vzali zpět. Každé vítězství je navíc nesmírně cenné do extraligové tabulky, Liberečtí by se totiž výhrou přiblížili šestému Hradci.

Karlovy Vary budou též sahat po bodech, které by jim pomohly v udržení se v první čtveřici, ta má totiž zároveň zajištěný přímý postup do play-off. V úterním zápase se tedy rozhodně bude o co hrát. A kdo se bude nakonec radovat? To se dozvíme od 17:20, kdy padne první buly!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet vzájemných zápasů: 69
Bilance: 34 – 7 – 2 – 5 – 21
Skóre: 195:163

Zajímavosti

  • V minulém vzájemném zápase se dvakrát trefil Adam Musil. Jedná se zatím o jeho jediné góly v této sezóně. Přidá v úterý další zásah?
  • Nejproduktivnějším hráčem Energie je David Kaše se 16 kanadskými body, v Liberci je tvůrcem hry zase Michal Birner, který prozatím nasbíral jen o dva body víc.
  • Oba celky budou čelit statisticky nejúspěšnějším brankářům v extralize, Filip Novotný i Petr Kváča pokryjí více než 92 % vyslaných střel.
Matěj Pekař je důrazný u brankoviště

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit