Bílí Tygři Liberec

Tygři nadělili Kladnu v EHL první prohru a dotáhli se na Kometu

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři za sebou mají v Esport hokejové lize parádní víkend. V dvojzápase s Olomoucí a Kladnem brali celkem 6 bodů, přičemž zejména výhra nad Rytíři byla extrémně cennou. Vždyť pro Kladno šlo o teprve první porážku v sezoně!

Esport hokejová liga má za sebou deset kol a začíná se tak postupně ukazovat, jak na tom jednotlivé celky jsou s výhledem na play-off. K jeho jistotě už Bílým Tygrům v tuto chvíli z pátého místa chybí uhrát jediný bod, na deváté Karlovy Vary mají totiž tři kola před koncem náskok devět bodů. Naši hráči Dzouvi a DannyZedlo však pokukují po vyšších příčkách.

Výrazný krok k tomu udělali o tomto víkendu. Nejprve jednoznačně přehráli Olomouc 13:4 a velmi cenný skalp si pak připsali i v neděli. Nastoupili proti Kladenským Rytířům, kteří do té doby v devíti zápasech zapsali osm výher a jednu remízu. To už ale po vzájemném souboji neplatí.

Postaral se o to především Dzouvi, který proti kladenské jedničce Jarinovi rozpoutal doslova kanonádu. Výhra 10:2 znamenala, že by DannyZedlo musel prohrát o osm branek, aby mohli Rytíři slavit alespoň bod. Nepravděpodobný scénář se nenaplnil a Bílí Tygři tak dvojutkání ovládli jasným poměrem 10:5.

V současnosti se tak na páté příčce bodově dotáhli na čtvrtou kometu a budou s ní bojovat o umístění. O tom, kdo půjde do play-off z jaké příčky, ukáží následující tři kola, z nichž dvě jsou před námi už během nejbližšího víkendu. Tygři během něj narazí na 11. Litvínov a 10. Vítkovice.

Mezitím si můžete přehrát Dzouviho výhru 10:2 nad kladenským Jarinem.

Sledujte hru NHL20 x EHL vs Kladno (Jarin87) od uživatele dzouvi na adrese www.twitch.tv

Jednotlivé kluby si to v EHL mezi sebou ve třinácti hracích dnech rozdají systémem každý s každým o místo v první osmičce, která týmům zajistí účast v play-off. To se uskuteční v rámci offline turnaje 12. dubna a rozhodne se v něm o historicky prvním vítězi nové soutěže.

V každém kole proti sobě nejprve nastoupí lépe nasazení hráči, následně změří síly zbylí dva hráči obou týmů. Skóre těchto dvou zápasů se sečtou a z tohoto součtu vzejde celkový výsledek. Hracími dny Esport hokejové ligy jsou sobota a neděle..

Jak si Dzouvi a DannyZedlo v tygřích barvách v prvním ročníku Esport hokejové ligy povedou?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit