Bílí Tygři Liberec

Tygři natáhli sérii výher už na 8 zářezů. Poradí si i s brněnskou Kometou?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V předehrávce 23. kola se pod Ještědem představí brněnská Kometa! V prvním letošním utkání obou soupeřů Jihomoravané zvítězili jasně 7:4, Bílí Tygři teď v domácím prostředí mají šanci na reparát. Zahajovací buly očekávaného duelu je naplánováno na čtvrteční 18. hodinu.

Poctivý sběr bodů

V libereckém táboře panuje v probíhajících dnech velká pohoda. Kdo by v říjnu čekal, že na sérii šesti porážek odpoví Tygři osmizápasovou vítěznou šňůrou. Ta katapultovala šelmy na čtvrté místo jen s minimálním odstupem od elitní trojky.

Na to, aby mohla liberecká série pokračovat, se však Tygři pořádně nadřeli. V úterním klání s tápajícími Pardubicemi dělily Severočechy od prohry jen dvě minuty. Nakonec si ale celá aréna mohla oddechnout, když nervy drásající duel rozhodly v samostatných nájezdech šikovné ruce Petra Jelínka a Rostislava Marosze.



Zlatý Libor opět úřaduje

Ani brněnská Kometa si v letošním ročníku nevede vůbec zle. Není to přitom tak dávno, kdy se Jihomoravané potýkali s podobnou krizí, kterou si v říjnu prošli i Bílí Tygři. Však také série neúspěchů zlomila vaz Petru Fialovi, jenž se z brněnské lavičky poroučel po vysoké prohře 2:7 s Karlovými Vary.

Postu hlavního trenéra se tak znovu ujal Libor Zábranský. Muž, který dovedl Brno ke dvěma titulům, sice na úvod svého obnoveného působení prohrál s Třincem, v dalších dvou duelech už ale jeho tým nezaváhal a vyhoupl se zpět do elitní šestky. Vypadá to tedy, že aura zlatého Libora funguje.



Souboj gólmanů

Jedním z taháků čtvrtečního večera by měl být souboj dvou mladých a vynikajících brankářů. Na jedné straně bude stát liberecký Dominik Hrachovina, který se po návratu do Čech rychle etabloval a v extralize zatím počítá jen samé výhry. Brněnský Karel Vejmelka se však letos rozchytal do takové formy, až Marka Čiliaka, dlouholetou oporu Komety, vypudil na hostování do Zlína. Na začátku listopadu dokonce nakoukl i do národního týmu.

Kdo z obou brankářských es zazáří tentokrát, se dozvíme už ve čtvrtek. Předehrávka 23. kola startuje pod Ještědem v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 41
Bilance: 17 – 2 – 0 – 3 – 19
Skóre: 99:121

Když přijela Kometa do Liberce naposledy, byla z toho velká tygří sláva. Severočeši totiž tehdy v pátém semifinále vybojovali mečbol, který o dva dny později v Brně přetavili v historicky třetí postup do finále.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit