Bílí Tygři Liberec

Tygři nevzdávají boj o přímý postup. Suverénní Plzeň vyzvou netradičně od 17:20!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Postup do předkola play-off si Tygři zajistili již dvě kola před koncem. Stále se ovšem můžou ucházet o přímý postup, na šesté Pardubice ztrácí pouhý bod. V posledním domácím zápase základní části je ale čeká nelehká zkouška, do města pod Ještědem totiž zavítá suverénní Plzeň.

Jisté předkolo

Svěřence trenéra Filipa Pešána čekal v úvodu týdne velmi důležitý dvojzápas s předposlední Jihlavou, kterou nakonec porazili v obou případech. První utkání ovládli Tygři poměrem 4:1, to druhé těsně 2:1. Liberečtí tak získali dvě vydřené a velmi důležité výhry.

Díky šesti bodům ze zápasů s Duklou si naše mužstvo upevnilo svou pozici ve vyrovnané tabulce a dvě kola před koncem základní části si zajistili účast minimálně v předkole play-off.

Roman Will o dvojutkání s Jihlavou:

"Letos je extraliga strašně vyrovnaná a nikdo není lehký soupeř. Jihlava v tuto dobu bojuje o všechno, takže je to úplně jedno. Jsem rád, že jsme oba zápasy zvládli. Dukla má velmi kvalitní mužstvo, díky jejich napadání a agresivitou jsou velmi nepříjemným soupeřem. Proto si cením toho, že jsme vyhráli."


Prezidentský pohár do Plzně

Bílí Tygři vládli extralize téměř dvě sezóny, dokud je v loňském finále nesesadila z trůnu brněnská Kometa. Nyní se extraliga dočkala po dvou letech nového vítěze základní části, kterým se stala plzeňská Škodovka. Ta si triumf zajistila již dvě kola před koncem, když ve středu udolala Brno v samostatných nájezdech.

Tygry nečeká vůbec jednoduchý soupeř, Indiáni si dobrou výkonnost udržovali po celou sezónu a Prezidentský pohár získali zcela zaslouženě. Z poseldních deseti zápasů navíc Západočeši prohráli pouze dva.

Naděje na šestku

Bílí Tygři budou mít v souboji s Plzní o motivaci rozhodně postaráno. Škodu totiž tento ročník ve třech zápasech ani jednou neporazili, především můžou ovšem stále pomýšlet na přímý postup do vyřazovacích bojů. Na šesté Dynamo aktuálně ztrácí liberečtí hokejisté pouhý bod, zároveň se ale musí ohlížet i za sebe, neboť jim na záda dýchá Zlín s Olomoucí.

Tabulka extraligy je tento ročník nebývale vyrovnaná a dvě kola před koncem ještě není vůbec nic rozhodnuto. Porazí Tygři poprvé v sezóně Plzeň a přiblíží se přímému postupu? To se dozvíme již v pátek, poslední domácí zápas základní části začne netradičně od 17:20!

Roman Will před závěrem základní části:

"Nesleduji žádné statistiky ani tabulku. Akorát bych nad tím zbytečně přemýšlel, což by nebylo dobře. Jsem rád, že jsme proti Jihlavě získali šest bodů a v pátek půjdeme pro další. Možná, že až v neděli pojedeme z Vítkovic, tak se podívám, jak to dopadlo. "


Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 63
Bilance: 28 – 4 – 3 – 6 – 22
Skóre: 175:181

V posledním vzájemném zápase na libereckém ledě si diváci dočkali povedené bitky mezi Patrikem Maierem a Ryanem Hollwegem. Tygři ovšem Plzni podlehli 2:5. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit