Bílí Tygři Liberec

Tygři odjíždí daleko na východ. Přivezou z Vítkovic další výhru?

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Po novoročním vítězství na ledě Sparty se svěřenci trenéra Patrika Augusty vydávají ještě dál, tentokrát do Vítkovic. Rideře mají navíc co vracet, ta totiž na podzim odjížděla z Liberce se všemi body. Potvrdí Severočeši svoji venkovní úspěšnost? Utkání začíná už v úterý 5. ledna od 17:30!

Důležité body

Severočechům se v poslední době daří i na venkovních kluzištích. V Hradci Králové se na konci prosince bojovalo až do poslední chvíle. Na góly Adama Musila a Radana Lence soupeř v obou případech zareagoval a po bezbrankové třetí třetině se zápas přesunul do prodloužení. Ani tam se nerozhodlo o vítězi, v nájezdech se však blýsknul Jaroslav Vlach a získal pro Liberec dva body.

Těsně před Silvestrem se ještě stihlo odehrát derby proti Mladé Boleslavi, které však skončilo nešťastně. Liberečtí na brankáře Jana Růžičku nenašli jediný recept, Bruslaři tak pod Ještědem zvítězili poprvé po deseti letech. Následovala bitva se Spartou, tu však Tygři skvěle korigovali, už v první třetině se předvedli útočníci Petr Jelínek a Radan Lenc. Pražané sice v poslední části snížili, ale definitivní vítězství šelem potvrdil střelou do prázdné Radovan Pavlík!

Petr Kváča hodnotí utkání se Spartou:

„V Praze jsme se museli přizpůsobit i ledové ploše. Je menší a podobná těm v NHL., takže ta hra musela vypadat trochu jinak. Něco jsme si k tomu řekli a dopadlo to takhle šťastně, dali jsme dvě branky. Pak jsme to dotáhli až do konce, za což jsem moc rád. Tři body do tabulky se počítají. V týmu se vzájemně podporujeme, bojujeme a to nás zdobí.“


Smolné výsledky

Zato Vítkovicím se v posledních třech zápasech příliš nedaří, vytěžily z nich pouze bod. Nejdříve venku podlehly Spartě 1:4, kdy se jim nepodařilo zvrátit utkání a inkasovaly gól v poslední minutě. Poté Ridera na svém ledě přivítala Kometu, vyrovnaný zápas ale rozhodla jediná branka Martina Zaťoviče v přesilovce.

Na začátku nového roku odjeli Ostravané do Českých Budějovic. Duel s výsledkem 3:3 musely rozseknout až samostatné nájezdy, tam se ale Vítkovicím nepovedlo ani jednou skórovat a musely se spokojit jen s bodem.

Liberec se s Riderou letos utkal pouze jednou, v Home Credit Areně se v listopadu radovali hosté, Tygry překonali 3:0. Vítkovice se v tabulce aktuálně nacházejí na 12. místě a potřebují každý bod, Tygři se zase budou chtít přiblížit šestým Varům. Jak klání tentokrát dopadne? To se dozvíme už v úterý od 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 73
Bilance: 25 – 8 – 0 – 0 – 10
Skóre: 132:94

Zajímavosti

  • Vítkovický dres nyní obléká i několik bývalých Tygrů, Dominik Lakatoš, Lukáš Krenželok a také Josef Mikyska.
  • Ridera má v kádru beka Romana Poláka, jenž aktuálně vládne Radegast Indexu. Pyšní se 32 hity a celkem zblokoval už 59 střel.
  • Ostravané jsou nejtrestanějším týmem v extralize. Využijí Tygři v úterý nějaké přesilovky?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit