Bílí Tygři Liberec

Tygři se chtějí vrátit zpět na vítěznou vlnu, v cestě jim bude stát Plzeň

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Bílí Tygři se v neděli, 28. října, pokusí zastavit sérii dvou proher. Na domácím ledě, tedy v Home Credit Areně, přitom od 16:00 přivítají tým HC Škoda Plzeň. Jednat se mimochodem bude o jejich druhý back to back zápas v sezoně.

Dnešní soupeř

Tým HC Škoda Plzeň se po první čtvrtině Tipsport extraligy nachází v tabulce na pátém místě. Na svém kontě přitom má bilanci 6-2-2-3 a celkem 24 bodů.

V minulém utkání, hraném v pátek, 26. října, Západočeši prohráli na ledě Energie Karlovy Vary 1:3. Jejich jediný gól v tomto utkání vstřelil v 16. minutě útočník Denis Kindl. Jednalo se o jeho druhý gól a třetí bod za poslední tři zápasy.

Na ledové ploše libereckých šelem Plzeň ukončí svůj dvouzápasový trip. Následně bude mít k dispozici dvě domácí utkání po sobě. Přivítá v nich mimochodem Kometu Brno a Vítkovice Ridera.

Z posledních čtyř zápasů se hokejisté Škodovky radovali z výhry třikrát. V extralize jsou v tuto chvíli nejlépe bránícím týmem – pouze 26 obdržených gólů – a také nejlepším týmem, co se hry v oslabení týče – 90.00%.

Dvě prohry v řadě pro Tygry

Jak už bylo uvedeno výše, Tygři mají momentálně na svém kontě dvě prohry po sobě. Minulou neděli, 21. října, prohráli na ledě Vítkovic 4:6. V sobotu, 27. října, poté nestačili na Spartu Praha – domácí prohra 4:5 v prodloužení.

Do utkání proti Spartě ale přitom svěřenci Filipa Pešána vstoupili na jedničku. Ve 13. minutě totiž vedli po gólech útočníků Tylera Redenbacha, Radana Lence a Jakuba Valského 3:0! Velmi slibné vedení poté šelmy měly i na začátku 53. minuty – skóre v tu chvíli bylo 4:2. Pražané však nakonec dokázali srovnat a ve druhé minutě prodloužení rozhodli o své výhře.

Radan Lenc po zápase se Spartou

"Vedli jsme 3:0, potom 4:2. Takhle dobře rozjeté zápasy musíme dotáhnout k výhře. Nemůžeme podobný výsledek ztratit. Sice z utkání máme bod, ale vzhledem k průběhu to pořád znamená ztrátu."


Čtvrtý gól Tygrů proti pražskému celku vstřelil v 22. minutě utkání útočník Marek Kvapil. Mezi tři tyče se ke 12 startu v sezoně postavil Roman Will, přičemž zaznamenal celkem 28 úspěšných zákroků.

Nejvytěžovanějším hráčem týmu v zápase se Spartou byl obránce Ladislav Šmíd, který na ledě strávil 25 minut a 38 vteřin. Vysoký ice time ovšem měli také obránci Martin Ševc (22 minut, 55 vteřin), Taylor Doherty (22 minut, 47 vteřin) a Lenc (22 minut, 46 vteřin).

Kvapil bodoval ve 12 zápasech po sobě

Vynikající formou se v dresu libereckých šelem může pochlubit Kvapil. Odchovanec Dukly Trenčín totiž dokázal bodovat už ve 12 zápasech po sobě, přičemž je s celkovým počtem 23 kanadských bodů suverénně nejproduktivnějším hráčem extraligy.

Kvapilova forma je skutečně úchvatná. V tomto měsíci hokejista v osmi zápasech zaznamenal za čtyři góly a 11 asistencí celkem 15 kanadských bodů. Za poslední dva zápasy pak posbíral celkem pět kanadských bodů – gól, čtyři asistence.

Velmi dobře si ovšem poslední dobou počíná také útočník Libor Hudáček. Ten si v posledních čtyřech zápasech připsal za tři góly a šest asistencí celkem devět kanadských bodů.

Podaří se Bílým Tygrům vyzrát na plzeňskou Škodovku? Přijďte je do Home Credit Areny podpořit. Úvodní vhazování zde bude vhozeno v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 65
Bilance: 29 – 4 – 3 – 6 – 23
Skóre: 179:185

Poslední vzájemný zápas sehráli Tygři s Plzní v pátek, 14. září, na ledové ploše Home Monitoring Arény. Jednalo se o vůbec první utkání letošní sezony a liberečtí hokejisté jej prohráli 0:4.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit