Bílí Tygři Liberec

Tygři se chtějí vrátit zpět na vítěznou vlnu, v cestě jim budou stát Karlovy Vary

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec - Tygři si drží neporazitelnost na domácím ledě. Postupně získali skalpy Sparty, Mladé Boleslavi, Zlína a Olomouci. V příštím domácím zápase se střetnou s Energií, proti které se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Podaří se jim to? To se dozvíte tento pátek od 18 hodin!

Neporazitelnost na domácím ledě

Liberec sehrál svůj poslední domácí zápas proti Olomouci, který šelmy vyhrály 2:0. Proti Kohoutům se prosadil obránce Tomáš Havlín, jenž zaznamenal v tomto ročníku svoji první branku, a Michal Bulíř, kterému se povedlo vsítit už šestý gól v letošní extralize. Marku Schwarzovi se v tomto utkání podařilo udržet čisté konto, které zaznamenal v extralize téměř po čtyřech letech.

Bohužel, na venkovních zápasech se Tygrům vůbec nedaří podle jejich představ. Po prohraném zápase s Pardubicemi, jenž skončil 2:3, nestačily šelmy na Kometu 4:7, ani na Oceláře, kterým podlehly vysoko 2:5. Severočeši si budou chtít na Karlových Varech zlepšit chuť a urvat vítězství.

Překvapení Energie

V minulé sezóně extraligy Karlovy Vary bojovaly o udržení v nejvyšší české hokejové soutěži. V letošním ročníku mile překvapily, protože v tabulce zaujímají páté místo. Po čtyřech výhrách v řadě Západočechům překazila sérii Sparta, s kterou prohráli 1:5. Nejlepším střelcem a nahrávačem je útočník Tomáš Rachůnek, jenž sedm gólů vsítil a na devět přihrál.

Poslední změny kádru zaznamenala Energie na začátku října v podobě příchodu útočníka Vojtěcha Poláka, jenž přestoupil z KHL. Působiště také změnil Dalimil Mikyska, který na západ Čech přišel z Komety Brno a vyztuží obrané řady Energie. V celku Karlových Varů se velmi daří libereckému odchovanci Michalu Plutnarovi, který je oporou karlovarské obrany a těší se vysokému a kladnému hodnocení. Kromě Plutnara v Karlových Varech působí i Matěj Stříteský, jenž oblékal dres Tygrů v minulé sezóně.

Proti Energii se Tygrům daří

V poslední sezóně extraligy si šelmy ze všech zápasů se Západočechy odnášely vítězství. Minulý ročník Severočeši nejdříve vyhráli v Karlových Varech 3:2, poté na domácím ledě 4:1. Třetí vzájemné klání Tygři otočili a přehráli domácí v lázeňském městě 3:2 po samostatných nájezdech. V posledním duelu v Liberci, kde Liberečtí zvítězili 3:1, se blýskl dvěma góly tehdejší nováček „A“ týmu, Marek Zachar.

Přeruší Liberečtí sérii tří proher a zároveň si zachovají domácí neporazitelnost v rámci hokejové extraligy? To se dozvíme již v pátek! Úvodní buly padne na ledě Home Credit Areny v 18 hodin! Nenechte si tento zápas ujít a vytvořte bouřlivou atmosféru se svými hlasivkami!

Také se můžete těšit na úvodní ceremoniál před zápasem, při kterém Lukáš Krenželok obdrží dres připomínající jeho 900 startů v extralize. Jeho 900. utkání v nejvyšší české hokejové soutěži odehrál proti Kometě Brno.

Lukáš Krenželok o nadcházejícím utkání s Energií:

„Je to mančaft podobný jako loni. Nebyla to s nimi sranda. Extraliga je už několik let nesmírně vyrovnaná. Když se člověk podívá na tabulku, tak je to našlapané. Nahoře je někdo trochu odskočený, vzadu zase ztrácejí kousek na týmy ze středu tabulky. Každý zápas je těžký.“

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 64
Bilance: 33 – 7 – 2 – 4 – 18
Skóre: 183:146

Poslední vzájemný duel odehrály proti sobě celky v úterý 19. února v městě pod Ještědem. Šelmy v tomto zápase vyhrály v poměru 3:1 a zapsaly si sedmou výhru za posledních osm zápasů. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit