Bílí Tygři Liberec

Tygři se pilně připravují na play-off. Formu ladí na soustředění ve Frýdlantu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tygři zatím neznají svého čtvrtfinálového soupeře, už nyní se ale na vyřazovací boje pilně připravují. Celá tygří smečka se stejně jako minulou sezónu odebrala na soustředění do nedalekého Frýdlantu, kde trénují na tamním zimním stadionu. „Po loňské vynikající zkušenosti se zdejším zázemím byl pro nás Frýdlant jedinou volbou,“ svěřil se trenér Filip Pešán.

V pátek minulého týdne sehráli liberečtí Bílí Tygři poslední utkání základní části. Před střetnutím s rivaly z Mladé Boleslavi navíc převzali z rukou ředitele extraligy Josefa Řezníčka Prezidentský pohár pro vítěze základní části. I po roce tak Severočeši vstoupí do vyřazovacích bojů z prvního místa. Po vítězném zápase dostala tygří smečka od trenéra Filipa Pešána několik dní volna a následně se včetně několika hráčů z Benátek odebrala na menší soustředění do Frýdlantu.

V městečku, které se nachází asi půl hodiny jízdy severně od Liberce, stráví Tygři celkem tři dny. „Minulý rok jsme tu měli strašně příjemné soustředění. Změnili jsme prostředí, na starých šatnách jsme si v podstatě šáhli na nižší stupeň hokeje, kdy mladí hráči možná malinko zírají, na jaké úrovni může být vybavení šaten. Tím však nechci urážet zdejší stadion, který je pro nás výborným zázemím,“ svěřil se trenér Filip Pešán. „Stadion je tu podobný jako v Benátkách, což pro mě byla menší výhoda,“ dodal útočník Jan Plodek.

Liberečtí měli ve Frýdlantu před play-off soustředění i minulý ročník, přičemž následně vybojovali historický titul. Nejen pro to bylo místo konání akce pro Filipa Pešána už předem jasné: „O žádném jiném místě jsme neuvažovali. Po loňské vynikající zkušenosti se zdejším zázemím byl pro nás Frýdlant jedinou volbou,“ vypověděl liberecký trenér.

Prostředí stadionu i velice luxusního hotelu Antonie si pochvalují i samotní hráči, což potvrdil i člen obranných řad Martin Ševc: „Je to o tom, vypadnout z toho stereotypu v Liberci, kde jsme celou sezónu. Máme tu výborné zázemí, dobrou regeneraci a větší klid.“

Hlavní budou přesilovky

Kromě regenerace mají hráči v plánu samozřejmě tréninky. Jejich náplní bude určitě nácvik přesilových her, s kterými měli Tygři v závěru základní části menší problémy. Své o tom ví i Radim Šimek: „Musíme do přesilovek chodit s tím, že chceme vstřelit gól a tlačit se více do brány, což nám trochu chybělo. Věřím ale, že se to do play-off změní,“ svěřil se liberecký bek. „Musíme na tom zapracovat. Je to jedna z věcí, která rozhoduje zápasy, obzvlášť ve vyřazovacích bojích,“ dodal Martin Ševc.

Tygří smečka zůstane ve Frýdlantu až do čtvrtka, poté se přesune zpět do Liberce, kde zahájí poslední přípravy před play-off. Soupeř Severočechů zatím stále není znám, nyní už je ovšem jasné, že hráči z města pod Ještědem vstoupí do čtvrtfinále příští středu a to přesně v 18:20. Přijďte je podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit