Bílí Tygři Liberec

Tygři se po roce vrátili k tradici. Na play-off se pilně připravují ve Frýdlantu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Frýdlant/Liberec - Dvakrát se Tygři připravovali na play-off v nedalekém Frýdlantu a pokaždé následně došli až do finále. Volba místa soustředění před letošními vyřazovacími boji tak byla jasná. „Máme tu vše, co potřebujeme,“ říká trenér Filip Pešán.

V pátek minulého týdne sehráli Bílí Tygři poslední utkání základní části. Spartě sice podlehli, jenže Třinec padl v Mladé Boleslavi, a tak se Liberečtí mohli potřetí za poslední čtyři sezóny radovat z Prezidentského poháru. Severočeši tudíž vstoupí do vyřazovacích bojů z nejvýhodnější pozice. Díky prvnímu místo má Filip Pešán se svými svěřenci díky dostatek času na přípravu, a proto se stejně jako v letech 2016 a 2017 rozhodl pro soustředění ve Frýdlantu.

V městečku, které se nachází asi půl hodiny jízdy severně od Liberce, stráví Tygři celkem čtyři dny. „Máme trochu horší podmínky na stadionu, kde je zima a takové old school zázemí. Na druhou stranu, v hotelu máme obrovský komfort se vším, co potřebujeme. Je tu úžasné jídlo a máme to tu celé jen pro sebe.“ svěřil se trenér Filip Pešán. „Hotel je parádní, na ten si nemůžeme stěžovat. Stadion je trochu starší, ale jde to. Je to hlavně o stmelení party, takže účel to splní,“ dodal zkušený útočník Marek Kvapil.


Pryč od stereotypu

Minulý rok Liberečtí soustředění ve Frýdlantu absolvovat nemohli, neboť na to kvůli předkolu play-off neměli čas. Letos však ovládli základní část a místo konání přípravné akce bylo pro Filipa Pešána už předem jasné. Prostředí stadionu i velice luxusního hotelu Antonie si pochvalují i samotní hráči, což potvrdil člen útočných řad Petr Jelínek: „Je to tu úžasné, hotel je nádherný. Je tu i wellness, takže po trénincích máme skvělou regeneraci. Jezdíme sem, abychom nebyli čtrnáct dní v Liberci a nebyli v tom stereotypu. Všichni jsme tu spokojeni.“

Kromě regenerace a tužení kolektivu mají hráči v plánu samozřejmě tréninky, ve čtvrtek navíc sehráli modelové utkání s Benátkami nad Jizerou. Tygří smečka zůstane ve Frýdlantu až do pátku, poté se přesune zpět do Liberce. „V sobotu zůstaneme doma, abychom si od sebe odpočinuli, a v neděli začneme přípravu na play-off,“ vypověděl liberecký trenér.

Soupeř Severočechů zatím stále není znám, nyní už je ovšem jisté, že hráči z města pod Ještědem vstoupí do čtvrtfinále ve středu, a to přesně v 19:00. Přijďte je podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit