Bílí Tygři Liberec

Tygři se podruhé během dvou týdnů utkají s Kometou. Oplatí jim na domácím ledě porážku?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Již v úterý budou mít liberečtí hokejisté příležitost utnout sérii pěti proher v řadě. Soupeřem jim ale bude Kometa, která pro Tygry nikdy není jednoduchým oříškem. Budou svěřenci trenéra Patrika Augusty přesto úspěšní a vrátí se na vítěznou vlnu?

Nelichotivá série

Severočeši nezažívají vůbec povedené období. Naposledy totiž vyhráli 24. listopadu v Pardubicích, od té doby na výhru bohužel čekají. I přesto, že herní projev kolikrát není vůbec špatný, trápí se Liberečtí v koncovce. Naposledy se tak stalo doma proti Zlínu, kdy Tygři doháněli dvoubrankové manko a kontaktní gól se jim povedlo vstřelit až v závěru utkání.

Šelmy tak padly popáté za sebou a počtvrté v řadě na domácím ledě. Nutno však podotknout, že i v úvodu loňského ročníku prohrála Augustova družina pětkrát po sobě, načež se tým zvedl a nakonec si došel pro vítězství v základní části. Na vítěznou vlnu se Liberec bude chtít vrátit již v úterý, kdy se utká s brněnskou Kometou.

Ronald Knot o sérii porážek:

"Doufám, že výhru dokážeme urvat už v dalším zápase. Je to o hlavách. Nemáme lehkost na hokejkách a nedaří se nám jednoduché věci. Snažíme se vystřelit, ale puk trefí hokejku nebo brusli soupeře. Nezbývá nám nic jiného, než pořád šlapat dál. Doufat, že se štěstí otočí, dáme se na vítěznou vlnu a vynahradíme si prohry."


Pod své ambice

Letos však zatím tápe i Kometa. Ta je aktuálně osmá, což rozhodně neodpovídá ambicím brněnského mužstva. Na přelomu listopadu a prosince sice Moravané vyhráli tři utkání z pěti, v obou prohrách ale inkasovali hned šest branek.

Na sedmý Liberec tak aktuálně ztrácí čtyři body a ještě mají dva duely k dobru. Z hlediska postavení v tabulce nás tak čeká velmi důležitý souboj. Pokud uspějí hosté, stáhnou bodový rozdíl na pouhý bodík. V opačném případě by Tygři svému soupeři odskočili a navíc by měli šanci přiblížit se horním příčkám extraligy.

Tygři se radují z gólu proti Kometě

Brzká odveta

Severočeši navíc budou jistě chtít oplatit Brnu porážku z posledního utkání, které se odehrálo na samotném konci předchozího měsíce. Liberečtí tehdy svého soupeře výrazně přestříleli, jenže ze tří bodů se radovala Kometa. Dojmy z tohoto měření sil tak jsou ještě stále poměrně čerstvé.

Oplatí šelmy moravskému týmu porážku z předminulého týdne a ukončí sérii proher? Na tuto otázku dostaneme odpověď již brzy, úvodní buly padne v úterý v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet vzájemných zápasů: 45
Bilance: 19 – 2 – 0 – 3 – 21
Skóre: 111:129

Zajímavosti

  • Liberečtí si budou muset dávat obzvlášť velký pozor na Martina Zaťoviče. Ten se totiž, pokud počítáme i play-off, v posledních patnácti vzájemných zápasech neprosadil jen v pěti případech.
  • Úterní utkání bude duel druhého nejtrestanějšího s nejslušnějším týmem. Zatímco Tygři už posbírali 273 trestných minut, Brno pouze 122.
  • Proti Severočechům se opět představí jejich odchovanec Filip Pyrochta, jenž na jihu Moravy hraje již druhou sezónu.
Dostanou se Liberečtí k dorážce?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit