Bílí Tygři Liberec

Tygři se přesunuli do Švédska. Oplatí Växjö Lakers porážku z prvního zápasu?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po výhře na ledě velšského Cardiffu se tygří smečka přesunula do Växjö, kde s místními Lakers sehraje čtvrté kolo základní skupiny Ligy mistrů. První utkání ovládl v prodloužení švédský tým. Podaří se Liberci odveta?

Cenný bod?

Bílí Tygři se s Lakers střetli v úvodním kole Ligy mistrů na ledě Home Credit arény a byl to vskutku napínavý a vyhecovaný zápas. Hosté se dostali do dvoubrankového vedení, Severočeši ale zachovali chladné hlavy a ve druhé třetině otočili stav na 3:2. Växjö ovšem v závěru vyrovnalo a nakonec pro sebe uzmulo výhru v prodloužení. Svěřenci trenéra Filipa Pešána tak v prvním utkání získali bod, který by mohl být v závěrečném zúčtování skupiny E velmi důležitý.

„Uvidíme na konci. Určitě jsme chtěli body tři. Buďme rádi aspoň za jeden a po skončení základní skupiny uvidíme, jakou bude mít cenu,“ vyjádřil se po střetnutí se švédským týmem kapitán Martin Ševc. Tento bod je pro Tygry opravdu velmi cenný. Ať už utkání ve Växjö dopadne jakkoliv, k postupu do play-off stačí Tygrům následně aspoň jednou porazit Davos, jenž ve dvou zápasech s Lakers pokaždé prohrál v základní hrací době.

Cardiff opět kousal

Naše mužstvo vyrazilo na trip po Evropě už ve středu. Druhý den se střetli s velšském Cardiffem, který tygří smečce dlouho odolával, nakonec ovšem Severočechům podlehl 3:7. Liberečtí už ve třetím zápase po sobě prohrávali ze začátku o dvě branky, i tentokrát ale skóre otočili.

„Vždy je co zlepšovat a my teď víme, že musíme pracovat na těch začátcích. Ale spíš bych to otočil. Je vidět, že se nám daří reagovat i na špatný vývoj. Netřeba to pokoušet dál, to rozhodně ne! (úsměv) Ale mužstvo má charakter. Všichni se stmelíme a dokážeme svůj výkon zvednout, ať se to vyvíjí jakkoli,“ svěřil se Martin Bakoš, jenž proti Devils vstřelil hattrick. Celý rozhovor se slovenským útočníkem naleznete zde.

V souběžně hraném střetnutí si v rámci skupiny E Växjö poradilo se švýcarským Davosem, který porazilo 5:3 a zvítězilo tak potřetí v řadě.

Trip pokračuje! Tygři putují do Švédska

Během pátku se liberecký tým přesunul do Växjö, kde se v sobotu postaví místním Lakers. Zda se jim podaří švédskému celku oplatit porážku z minulého týdne nevíme. Jisté ovšem je, že Bílé Tygry nečeká v boji o body vůbec nic jednoduchého.

Hráči z města pod Ještědem vstoupí do zápasu přesně v 15:00. Dokáží si tentokrát s Växjö poradit? „Jsou to skvělí bruslaři, technicky výborně vybavení. Ukázali to už u nás. Bude to úplně jiný styl hokeje,“ myslí si Martin Bakoš a poté dodává, „těším se, švédské týmy patří mezi ty úplně top v Evropě. Chceme je obrat o nějaké body!“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit