Bílí Tygři Liberec

Tygři se rozjeli. Potvrdí nárůst formy ve Zlíně?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Po premiérových dvou výhrách budou Bílí Tygři usilovat o třetí vítězný zářez za sebou ve Zlíně, kde budou o další body bojovat v rámci 5. extraligového kola. Proti houževnatým Beranům je určitě nečeká nic jednoduchého. Úvodní buly pátečního zápasu je naplánováno na 17:00.

Rozjeté šelmy

Duel Bílých Tygrů a zlínských Beranů se také dá označit jako souboj dvou tabulkových sousedů. Oba týmy nasbíraly v dosavadním průběhu soutěže šest bodů, což jim aktuálně stačí na osmé, respektive deváté místo extraligové tabulky.

Severočeši během minulého víkendu dokázali napravit zaváhání z úvodních dvou kol. Na první body podpořené i prvními góly v sezóně dosáhli v Chomutově. Na vítězství 3:1 pak svěřenci Filipa Pešána navázali v domácím střetnutí s Třincem. Oceláře v těžkém utkání porazili poměrem 4:1, a mohli se tak radovat z druhého tříbodového zisku.

Gólová oslava

Vzájemná bilance pro Tygry

Činil se však i Zlín. PSG totiž zvládlo napínavé utkání v Karlových Varech, kde výsledkem 4:2 ukončilo nelichotivou sérii dvou porážek za sebou. Díky třem bodům tak výběr Roberta Svobody uhájil své postavení před Bílými Tygry.

Bilance Liberce a Zlína z posledních let však pro tým z moravské metropole není vůbec příznivá. Alarmující je pro Svobodovu družinu i výsledek posledního vzájemného duelu, který měl v lednu letošního roku jasného pána. Liberec tehdy zvítězil jednoznačně 7:0.



Kdo za hvězdného Lotyše?

Zlín v letní přestávce přišel o svůj ofenzivní klenot minulých sezón Robertse Bukartse. Po čtyřech kolech se však zdá, že lotyšský útočník, který se v neděli představil v Liberci už jako hráč Třince, má zdatného nástupce. Jakub Šlahař prožívá skvělý vstup do nového ročníku, během nějž dokázal bodovat dokonce už pětkrát. Pro Romana Willa by tak mohl být největší hrozbou právě on.

Na druhé straně se zraky libereckých příznivců budou upírat například k Michalu Bulířovi. Byl to právě on, kdo ukončil dlouhé čekání šelem na premiérový gól v nové sezóně a hned tři z celkových sedmi vstřelených branek Tygrů jdou na jeho konto.

Nezbývá než věřit, že Bulda přidá nějaký ten gól i ve Zlíně. A třeba nebude jediný. Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky se hraje v pátek od 17 hodin.

Bílí Tygři Liberec vs. PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 64
Bilance: 32 – 4 – 3 – 3 – 22
Skóre: 186:168

Připomeňte si sedmibrankovou výhru Bílých Tygrů z lednového utkání:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit