Bílí Tygři Liberec

Tygři se rozloučí se základní částí. Vyzrají konečně na Karlovy Vary?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Základní část této sezóny napíše v pátek svou poslední kapitolu. Tygři si padesáté druhé kolo střihnou na ledě Karlových Varů, které letos ještě nepokořili. Napraví šelmy zaváhání proti Třinci?

Hořké převzetí poháru

Bílí Tygři zažili skvělou základní část a počtvrté za posledních pět let ji celou ovládli, což znamená, že do vyřazovacích bojů půjdou z prvního místa. Zisk Prezidentské trofeje si přitom pojistili už minulé úterý, kdy na domácím ledě porazili 4:1 Plzeň.

Poté ovšem přišly dvě prohry na venkovních kluzištích, které chtěly šelmy odčinit před svými fanoušky. To se jim ale nepovedlo a Třinci podlehly 0:4. Po utkání sice liberečtí hokejisté převzali pohár pro vítěze první části ročníku, nicméně s výkonem proti Ocelářům nebyli vůbec spokojeni.

Reputaci si budou chtít svěřenci trenéra Patrika Augusty napravit v poslední generálce před play-off, která je čeká na západě Čech.

Dominik Hrachovina o prohře s Třincem:

„Nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. Musíme se však zlepšit, abychom byli před play-off v dobrém rozpoložení. Všichni jsme si toho vědomi a budeme na tom tvrdě pracovat.“


Po devíti letech

V Karlových Varech se de facto slaví už teď. Mistr extraligy z roku 2009 se totiž po dlouhých devíti letech probojoval do elitní desítky a již příští týden ho čeká předkolo play-off. Samotné vyřazovací boje, tedy sérii na čtyři vítězné zápasy, hrál klub z lázeňského města naposledy při své zlaté sezóně.

Energie je momentálně osmá a na svém kontě má jednasedmdesát bodů. Stejný počet má však devátý Hradec Králové a desátý Zlín má jen o bod méně. Západočeši tak mají stále o co hrát, neboť by rádi začali sérii o postup mezi nejlepších osm týmů před svými fanoušky. Tygři tak narazí na odhodlané mužstvo, které by navíc mohli následně vyzvat i ve čtvrtfinále.


Vyjde to konečně?

Severočeši sehráli s Energií v tomto ročníku tři duely, leč ani jeden pro ně nedopadl podle představ. V prvním střetnutí nevstřelil náš tým jedinou branku, zbylé dva prohrál o gól. Karlovy Vary se letos vyznačují rychlými protiútoky, kterými dělaly problémy ne jednomu celku.

Vyzrají Liberečtí poprvé v sezóně na mužstvo ze západu Čech a rozloučí se vítězně se základní částí? To se dozvíme již v pátek, kdy v Karlových Varech padne v 18:00 úvodní buly.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 67
Bilance: 33 – 7 – 2 – 5 – 20
Skóre: 187:156

Poslední měření sil dopadlo lépe pro Karlovy Vary. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit