Bílí Tygři Liberec

Tygři se s rokem 2019 rozloučí doma proti Zlínu

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Do konce roku 2019 už zbývají jen desítky hodin. To si žádá pořádnou rozlučku! Bílí Tygři ji svým fanouškům obstarají domácím zápasem se Zlínem. Úvodní buly zápasu je naplánováno na pondělní 18. hodinu.

Na závěr roku ze špice

Bílí Tygři jsou ve formě! V extralize se ještě před závěrem roku 2019 stihli vyhoupnout na první příčku a navrch stále drží úctyhodnou sérii patnácti zápasů, ve kterých dokázali bodovat. Hned ve čtrnácti případech se navíc jednalo o liberecké vítězství.

Augustovu družinu nezastavily v rozletu ani vánoční svátky. Na Štěpána šelmy porazily v tuhé bitvě Mladou Boleslav, o dva dny později pak uspěly také na ledě Litvínova, kde triumfovaly v dalším těsném boji o gól 4:3.

Oldrich Kotvan rozehrává

Bodíky naskakují

Berani budou pro Tygry určitě velkým oříškem. Jejich forma totiž, podobně jako ta tygří, budí respekt. Z posledních deseti zápasů bodovali Zlínští hned devětkrát, díky čemuž se vzdálili poslední sestupové příčce a z 9. místa se aktuálně velmi hlasitě hlásí o vyřazovací boje. Uvidíme, jak budou bodíky naskakovat dál.

PSG se rozjelo hlavně směrem dopředu, což v posledních třech kolech poznali hokejisté Olomouce, Plzně i Kladna. Kohoutům nestačilo na body proti Zlínu ani šest branek, plzeňský Dominik Frodl musel lovit puk ze sítě čtyřikrát a Rytíři zase odjeli z Moravy s vysokou prohrou 0:6.

Jaroslav Vlach v souboji u mantinelu

Silný brankářský tandem

Když na startu sezóny zranil Libor Kašík, vypadalo to s Berany všelijak. Brankářskou krizi však z Brna přispěchal zažehnat Marek Čiliak, který svými nadstandardními výkony pomohl Zlínu k důležitým bodům. Slovenská posila teď tvoří silný gólmanský tandem s uzdraveným Kašíkem. Důkazem toho je Čiliakova nula z posledního kola. Na druhé straně však mezi třemi tyčemi bude stát lídr statistik Dominik Hrachovina.

Souboj Hrachoviny s jedním ze zlínské dvojice bude určitě patřit k ozdobám předposledního dne roku 2019. Kdo bude nakonec slavit, se dozvíme v pondělí večer. Utkání Liberec – Zlín startuje v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 70
Bilance: 37 – 4 – 3 – 3 – 23
Skóre:
214:185

Poslední vzájemný duel pod Ještědem nabídl divokou přestřelku. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit