Bílí Tygři Liberec

Tygří šestnáctka v číslech. Kdo nejvíce vyniká?

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Mladý liberecký mančaft se v základní části extraligy dorostu pohyboval na předních příčkách tabulky, nyní musí zabojovat o body v nové skupině. Co ale ukazují statistiky v dosavadní sezóně o konkrétních hráčích? Kdo je z tygří smečky nejvíce bodujícím hráčem, nebo kdo dokáže skórovat i v oslabení?

Nejvíce gólů vstřelil Měchura, Šedivý jako ofenzivní tvrďas

Gólovým lídrem Bílých Tygrů je patnáctiletý Adam Měchura, jenž vstřelil osmnáct branek v této sezóně. V libereckém týmu jsou i mezinárodní střelci, jelikož se těsně za Měchurou drží slovinský útočník Luka Vodlan, který má na kontě pouze o zásah méně. Šestnáctkrát dostal puk za brankovou čáru soupeřů Bennet Rossmy pocházející z Německa.

Z obránců se Liberec může pyšnit Jakubem Šedivým, který se svými deseti brankami obsazuje šestou příčku z obránců v celé extralize! První je kladenský Jiří Ticháček, jenž má pouze o tři trefy více. Jakub Šedivý má celkem 24 kanadských bodů, díky čemuž vede před ostatními libereckými obránci. Jako bek tedy umí i bodovat, ale je taktéž nejvíce trestaným Tygrem, jeho bilance trestných minut je rovna přesně šedesáti, nicméně se nejedná o tak vysokou hodnotu, nejtrestanější dorostenecký hráč se blíží až k číslu 100.

Masař alias pomocník v útočném pásmu

Z útočníků má nejvíce kanadských bodů již zmiňovaný Bennet Rossmy, na jeho kontě jich je zatím třicet pět. V celé lize vede mladoboleslavský Oskar Haas, který dosahuje již 55 bodů v tomto ročníku. Ne každý hráč se ale prosazuje brankami, v týmu jsou velice cenění i ti, kteří vymýšlí akce, aby branka vůbec mohla padnout. Největší tygří asistent a tvůrce nahrávek je Jakub Masař, podařilo se mu úspěšně nahrát dokonce dvacetkrát.

Značně účinný hráč do přesilovek je teprve čtrnáctiletý Jakub Hujer, který dokázal proměnit power-play již čtyřikrát. Z jeho celkových gólů je až 36 % branek právě v početní převaze. O něco nevídanější akce se stávají v oslabení, ale přece jen se stane, že trestaný tým skóruje. Dvakrát se to povedlo Vojtěchu Polákovi a Lukáši Plosovi. Králem útočníků v celém dorostu je Marcel Štefančík z Chomutova, který nasázel pět branek.

Abychom nezapomněli na strážce brány každého týmu, na naše brankáře, největší úspěšnost z tygřích brankářů má Lukáš Franc. Jeho procentuální hodnota je 90,24 % ve třinácti zápasech. Jelikož má nejvíce zásahů a čas na ledě, průměrný počet inkasovaných branek se pohybuje okolo 2,5 za zápas. Dalšími oporami týmu jsou gólmani Štěpán Vopravil a Čeněk Krátký, kteří dokáží Lukáše France často spolehlivě zastoupit.

Jako jeden tým

Individuální statistiky jsou sice pro některé hráče klenotem, jak si ale daří Bílí Tygři celkově? Druhá část soutěže je pro Severočechy zatím úspěšná. V počtu vstřelených gólů ve své skupině obsazují druhé místo za Kladnem a s bilancí čtyřiceti branek ztrácí na lídra pouze dvě.

Trestných minut bohužel není málo, s Hradcem se Liberec značí za nejvíce trestané týmy vůbec. Oba celky totiž tráví průměrně přes šestnáct minut na trestné lavici za zápas. Na druhou stranu se šelmy mohou pyšnit tím, že mají největší úspěšnost střelby, rovných čtrnáct procent, a to zdaleka nemají největší počet vyslaných střel na branku.

Nejproduktivnější hráči:
Bennet Rossmy
26 zápasů
16 branek
19 nahrávek
35 bodů
Luka Vodlan
27 zápasů
17 branek
16 nahrávek
33 bodů
Adam Měchura
25 zápasů
18 branek
11 nahrávek
29 bodů

Jakub Šedivý
26 zápasů
10 branek
14 nahrávek
24 bodů
Martin Böhm
26 zápasů
5 branek
18 nahrávek
23 bodů

Lukáš Franc
13 zápasů
2,50 branek/záp.
90.24 % zás.
1 SO

Liberec se rozhodně porve o to, aby nezůstal na čtvrté příčce a šance získat body nastane hned v dalším zápase. Ten čeká šestnáctku poslední lednový den na ledě pražské Slavie. Jak moc se poté celkové statistiky změní?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit