Bílí Tygři Liberec

Tygři vládnou ENYAQ Hockey League. Jaké jsou klíče k úspěchu?

Date of publication Author Klub

Liberec - Šest kol, pět vítězství, 15 bodů a první místo v tabulce. Taková je aktuální bilance Bílých Tygrů v esportové ENYAQ Hockey League. Čím trio Dzouvi, DannyZedlo a DoubleMaca soutěži vévodí?

V ENYAQ Hockey League je dosud odehráno šest kol, po nichž se Bílí Tygři vyhřívají na prvním místě tabulky. Je vidět, že našim gamerům nový formát soutěže skvěle vyhovuje. Postupně si poradili s Kometou Brno, Karlovými Vary, Českými Budějovicemi, Litvínovem a Plzní. Prohru mají na kontě jedinou, a to s Třincem. Pojďme se podívat na dvě hlavní příčiny tygřího úspěchu.

Neporazitelný Dzouvi

Velkým tahounem Tygrů je týmová jednička Adam "Dzouvi" Menšík. Ten je v dosavadním průběhu ve dvouhrách stále neporažen! V soubojích s ostatními jedničkami má v tuto chvíli parádní bilanci 6:0 a svou neporazitelností pomáhá Tygrům odstartovat každé hrací kolo prvním bodem.

Skvěle si zatím vede také nováček v tygřím dresu Jakub "DoubleMaca" Macek. Toho si Bílí Tygři zvolili v letošním draftu jako svou nasazenou trojku a důvěru dosud splácí skvěle. Pochlubit se může pozitivní bilancí 4:2, kdy si porážky připsal pouze proti Karlovým Varům a Ocelářům Třinec.

Jediným s negativní bilancí je tak momentálně Daniel "DannyZedlo" Sedláček, který doplácí na silné soupeře. Jako nasazená dvojka tento liberecký gamer musí bojovat proti mnoha loňským jedničkám, které měnily dres na divokou kartu, a čelí tak v každém kole velkým výzvám, přesto má zatím slušné skóre 2:4 a potrápil i velké favority.

Skvělé čtyřhry

Letošní formát soutěže nabídl v základní části novinku v podobě čtyřher. Nejprve se v souboji utkávají nasazené jedničky s dvojkami, závěrečnou čtyřhru pak obstarává souboj jedniček a trojek. A právě v této novince se zatím Bílým Tygrům parádně daří.

V dosavadních šesti kolech si z dvanácti čtyřher připsali pouze dvě porážky a deset vítězství! Dvojice Dzouvi a DannyZedlo dokonce zůstává v tomto ohledu naprosto neporažena, čímž dokazuje, že sázka na ozkoušenou spolupráci z uplynulé sezony vychází na jedničku.

Také zápasy dvojice Dzouvi a DoubleMaca přinášejí ve většině případů výhry Tygrů, když se mohou pochlubit bilancí 4:2. Prohráli pouze rozhodující duel s Třincem a naopak za rozhodnutého stavu při vedení 4:0 na zápasy proti Plzni.

V celkovém součtu čtyřher a proher každopádně všem hráčům vychází pozitivní bilance. Dzouvi nastoupil do 18 duelů, v nichž má na kontě 16 výher a pouze dvě prohry ve čtyřhře. DannyZedlo z 12 zápasů 8x zvítězil a 4x prohrál, DoubleMaca má s ním zcela shodnou bilanci.

Na čele tabulky

Především díky skvělým Dzouviho výkonům a vynikající čtyřhře tak zatím Tygrům s 12 body patří první příčka tabulky. Druhou pozici zatím drží Mladá Boleslav, která má o tři body méně, ale také jeden zápas k dobru. Mezi největšími rivaly se rýsují také Pardubice, které mají rovněž pouze o tři body méně a dosud prohrály pouze jednou.

Právě souboje s těmito týmy by tak mohly patřit mezi největší šlágry zbytku základní části EHL. Tygři se na ně mohou těšit 4. a 10. února, mezitím však narazí už začátkem příštího týdne také na Mountfield HK a dále na pražskou Spartu.

Jak si Tygři v dalším průběhu základní části ENYAQ Hockey League povedou?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit