Bílí Tygři Liberec

Tygři vyhlíží čtvrtfinálového protivníka! Kdo jím může být?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři mají základní část úspěšně za sebou, svého soupeře pro čtvrtfinálovou série ale zatím neznají. Už teď je však jasné, že na šelmy nečeká nic jednoduchého. Pod Ještěd totiž dorazí hradecký Mountfield, karlovarská Energie, nebo zlínští Berani.

Mountfield HK

Mountfield v probíhajícím ročníku zažívá lehký ústup z čelních pozic. S výsledkovými výkyvy se Hradec potýkal prakticky celou sezónu, místo v předkole si ale v pohodě pohlídal. Pokud by se trenérskému tandemu Růžička-Martinec podařilo ušít vítěznou taktiku na Karlovy Vary a Zlín by padl s Olomoucí, mohly by se šelmy těšit na reprízu čtvrtfinále z jara 2018.

V letošní sezóně se Tygrům na Hradecké poměrně dařilo. Severočeši vyhráli oba duely na hřišti svého soupeře, ten si naopak jedinou výhru ve vzájemných zápasech připsal na podzim, kdy pod Ještědem triumfoval těsně 3:2.

Čtvrtfinálovou sérii z roku 2018 mají v Liberci i Hradci Králové v živé paměti. Bílí Tygři tehdy sahali po postupu do semifinále, Mountfield ale zabral a díky závěrečným dvěma výhrám nakonec sedmizápasový thriller dotáhl do vítězného konce.

Výsledky v základní části:

1. kolo: Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 3:6
14. kolo: Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 2:3
27. kolo: Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 2:3sn
40. kolo: Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 5:1

HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary patří k příjemným překvapením ročníku 2019/2020. Atraktivní hokej a především skvělé výsledky zajistily svěřencům trenéra Pešouta deváté místo po základní části. Pokud by jízda Energie letošní sezónou měla pokračovat do stanice Liberec, platí pro ni stejné podmínky jako pro soupeře z Hradce - výhra ve vzájemné sérii a zároveň postup Olomouce.

Západočeši si vydobyli velký respekt napříč celou soutěží. Zejména tři výhry v základní části proti Liberci patří k největším ozdobám dosavadní karlovarské sezóny. Pozitivní bilancí s Tygry se kromě Energetiků může pochlubit jen Třinec, a tak by případná konfrontace ve čtvrtfinále byla pro šelmy velkou výzvou.

Faktem také je, že kdyby na souboj Liberce s Karlovými Vary skutečně došlo, bylo by to vůbec poprvé, kdy by se oba týmy potkaly ve vyřazovacích bojích. Dosud v nich tento duel k vidění nebyl.

Výsledky v základní části:

13. kolo: Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 0:4
26. kolo: HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 3:2sn
39. kolo: Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 2:3
52. kolo: HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 3:5

PSG Berani Zlín

Berani do sezóny nevstoupili vůbec ideálně a dlouho se pohybovali v pásmu týmů ohrožených sestupem. Výkonnost Zlínských se ale zvedla, PSG se vytáhlo na desáté místo a v předkole změří síly s Olomoucí. V případě, že postoupí, stanou se extraligoví šampioni z let 2004 a 2014 soupeři Bílých Tygrů.

Ve vzájemných střetnutích Liberce a Zlína letos výsledkově měli navrch Bílí Tygři. Svěřenci Patrika Augusty vytěžili z čtyř utkání se Zlínem plný počet bodů navzdory tomu, že se pokaždé jednalo o těsný duel, který rozhodl jeden, maximálně dva góly.

Zajímavé je, že pokud by svěřenci Roberta Svobody Olomouc skutečně vyřadili, bylo by to vůbec poprvé, kdy by se Liberec a Zlín potkali v play-off. Dosud na konfrontaci těchto dvou celků nedošlo.

Výsledky v základní části:

6. kolo: Bílí Tygři Liberec – PSG Berani Zlín 6:4
19. kolo: PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec 3:4
32. kolo: Bílí Tygři Liberec – PSG Berani Zlín 2:1
45. kolo: PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec 2:4

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit