Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží do Mladé Boleslavi k prvnímu letošnímu derby!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Extraliga nabrala nemilosrdné tempo a po pouhém dni odpočinku mají Tygři na programu další těžké utkání. Tentokrát se poprvé v tomto ročníku setkají se svým rivalem z Mladé Boleslavi, kterého ve městě automobilů vyzvou v nedělních 17:20. Zápas odvysílá ČT Sport!

Pomalejší rozjezd

Mladé Boleslavi v úvodu sezóny nevyšly zápasy v CHL, kde získala pouhý bod, a ideální neměla ani vstup do extraligy, když prohrála jak s Olomoucí, tak i Pardubicemi. Poté ovšem Bruslaři zabrali a na domácím ledě rozstříleli 5:1 Kometu, načež zvítězili i v Plzni. Do nedělního souboje tak půjdou Středočeši psychicky povzbuzeni dvěma výhrami v řadě.

Ty mají na svém kontě momentálně i liberečtí hokejisté. Svěřenci Patrika Augusty minulou neděli prohráli na nájezdy v Litvínově, poté ale porazili Karlovy Vary a Kladno shodně 3:2. Tygři nyní vedou s deseti body tabulku, nicméně hned tři mužstva jsou za nimi v těsném bodovém dostřelu, včetně Mladé Boleslavi!

Jakub Klepiš o zápasu s Kladnem:

„Za výhru jsme samozřejmě rádi. Věděli jsme, že Kladno nutně potřebuje výhru a nechá tady všechno. Naše hra zatím není ideální. Nebylo to od nás hezké, ani podle našich představ, ale na konci jsou důležité tři body.“


První derby

Mladá Boleslav je jeden z nejčastějších týmů, s nimiž se Tygři setkávají už v přípravném období. Letos ovšem na vzájemný přátelský duel nedošlo, a tak se až nyní dočkáme vůbec prvního letošního derby. To navíc po roční přestávce opět ozdobí i diváci, kteří jsou vždy velmi důležitou součástí setkání s tradičním rivalem.

Před námi je tak jistě vzrušující souboj o důležité body na začátku ročníku, přičemž oba celky aktuálně disponují šňůrou dvou vítězství v řadě. Jeden z nich ji natáhne na tři, druhému série skončí. Derby v Mladé Boleslavi rozehrají Severočeši v neděli od 17:20, utkání můžete sledovat na stanici ČT Sport!

Naposledy přehráli Bruslaři doma Kometu, FOTO: Jan Pavlíček (bkboleslav.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit