Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží na další daleký výjezd! Uspějí ve Vítkovicích?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Tygři měli po neúspěšném utkání v Brně znovu několikadenní pauzu a mohli se tak připravit na další dlouhou cestu. Tentokrát míří až do Ostravy, kde se letos teprve jako druzí představí na ledě tamních Vítkovic. Duel v Ostravar Aréně, jenž uzavře první čtvrtinu základní části, začíná v neděli v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Dvě prohry

Obě mužstva půjdou do nedělního utkání se dvěma porážkami v zádech a s nutnou potřebou bodovat. Vítkovice v posledních dvou zápasech schytaly dva velmi tvrdé direkty, nejdříve prohrály 0:6 v Pardubicích a v pátek neudržely dvougólové vedení proti Hradci Králové.

Liberečtí minulý pátek získali velmi cenný bod proti pražské Spartě, s níž prohráli až po samostatných nájezdech. Poté ovšem padli na ledě brněnské Komety, kde ztratili hubené vedení a po výsledku 1:3 se museli smířit s porážkou. V nedělním střetnutí tak oběma týmům půjde o velmi důležitou výhru, kterou však bude moct získat pouze jeden.

Trenér Patrik Augusta o utkání v Brně

„Pokud dáme jeden gól, tak ani s nejlepším gólmanem ligy moc zápasů nevyhrajeme. Na kvalitu útočníků, jakou máme, jsme hrozně neproduktivní. Je potřeba s tím něco udělat. Šli jsme do vedení po gólu v oslabení, pak jsme měli nějaké šance, nepodařilo se nám odskočit. Dva góly jsme pak soupeři darovali. Hlavy hráčů pak šly dolů.“


Teprve podruhé

Proti tygří smečce bude na vítkovickém ledě stát hned několik jejích bývalých členů. V sezóně 2019/20 za Severočechy nastupoval Rostislav Marosz, jenž dalšího bývalého hráče Liberce, Dominika Lakatoše, nahradil na pozici nejproduktivnějšího hráče týmu. Za zmínku stojí i odchovanec Tygrů Aleš Stezka, který si po třech ročnících v nižší soutěži vydobyl místo v extralize a aktuálně dokonce plní roli vítkovické jedničky. Pod Ještědem rovněž působil i Vladimír Svačina a v neposlední řadě Lukáš Krenželok.

Přestože se jedná již o 15. kolo základní části, Ridera se kvůli nabitému programu Ostravar Arény představí letos teprve podruhé před vlastními fanoušky. Utne šňůru dvou proher Liberec, nebo domácí Vítkovice? Utkání začne v neděli od 16:00!

Vítkovice drží v bráně Aleš Stezka; FOTO: Petr Kotala (hc-vitkovice.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit