Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká další těžký soupeř. Do Liberce míří rozjeté Vítkovice

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tygří smečka má za sebou první utkání semifinále Ligy mistrů a nyní přepíná svou pozornost zpět na extraligu, v níž o play-off teprve bojuje. Po sérii venkovních utkání se Liberečtí představí opět doma a rozhodně je nečeká nic jednoduchého. Soupeřem jim budou Vítkovice, které aktuálně hrají ve velké formě.

Konečně doma

Bílí Tygři na začátku nového roku podstoupili sérii venkovních utkání, když se postupně představili na ledě Brna, Jihlavy a Plzně. Tři body ovšem Liberečtí sebrali pouze týmu z Vysočiny a v pátek si tak budou chtít před svými fanoušky spravit chuť.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se v Home Credit Aréně představili již v úterý, když v rámci úvodního duelu semifinále hokejové Ligy mistrů remizovali se švédským Växjö. První domácí utkání extraligy roku 2018 sehrají ale až v pátek. A bude to vskutku zajímavý souboj, naše mužstvo se totiž utká se silnými Vítkovicemi!

Rozjetý vlak

Rideře se letošní ročník mimořádně daří. V úvody sezóny se Moravskoslezský celek pohyboval na hranici předkola a přímého postupu do vyřazovacích bojů, poté ovšem přišla série devíti výher v řadě a Vítkovice v tabulce poskočily na třetí místo!

V posledním zápase Ridera lehce klopýtla, když neudržela své vedení a po vyrovnaném střetnutí podlehla 1:4 vedoucí Plzni. Vítkovičtí se jistě budou chtít dostat zpět na vítěznou vlnu a Tygry tak čeká velmi náročné utkání proti dalšímu celku z nejvyšších pater tabulky.

Pešan zpět na střídačce

Zápas s Vítkovicemi přinese mimo jiné jeden návrat. Přibližně po měsíci se na střídačce Severočechů objeví hlavní trenér Liberce Filip Pešán. Poslední období trávil mladý kouč u české reprezentace do 20 let, s kterou na světovém šampionátu obsadil čtvrté místo. Nyní už se však bude soustředit převážně na Tygry a na jejich boj o play-off.

Naše mužstvo se po prohře s Plzní propadlo zpět na jedenácté místo a nutně potřebuje bodovat, neboť na desáté Pardubice ztrácí tři body. Podaří se libereckým hokejistům zbrzdit rozjeté Vítkovice? To se dozvíme od pátečních 18:00. Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet utkání: 61
Bilance: 30 – 3 – 3 – 4 – 21
Skóre: 171:161

Poslední utkání na ledě Home Credit Arény přineslo napínavou podívanou. Po tuhém boji nakonec brali těsnou výhru domácí. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit