Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká těžká práce, střetnou se s rychle letící Kometou

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Již desátý zápas aktuálního ročníku čeká na šelmy v nedělním odpoledni, přičemž úkol nebudou mít vůbec jednoduchý. Cestovat budou až na Moravu, kde vyzvou rozjetou brněnskou Kometu. Ta příliš body často neztrácí, navíc má na svém hřišti s Tygry pozitivní bilanci.

Gólů jako hvězd, Kometa proplouvá začátkem ligy bezchybně

Brňané se po minulém ročníku, který z jejich pohledu vydařený nebyl, rozjeli nevídanou rychlostí. V prvních utkáních nové soutěže dominují, doposud je totiž dokázaly porazit pouze týmy Vítkovic a Třince. V obou případech však Kometa brala alespoň bod.

Kde hledat příčinu úspěchu? Jednoznačně v ofenzivně. Ta je tou vůbec nejúdernější v extralize. Aktuálně se počet vstřelených branek zastavil na čísle 43, což činí přesně 4,30 gólu na zápas.

V superlativech se však musí mluvit i o obraně trenéra Libora Zábranského. Méně inkasoval už jen Třinec. V minulém kole se však letošní lídři setkali v souboji na ostří nože.

Petr Jelínek ujíždí hostujícímu obránci

Bartovičova rozbuška a čtyři zářezy proti Färjestadu

I našemu mužstvu se ale rozhodně nevede zle. Po třech porážkách totiž přišel potřebný impuls v podobě cenné výhry nad silným švédským celkem v rámci Ligy mistrů. Při výhře 4:1 se navíc rozstřílel Milan Bartovič. V pátek pak z liberecké Home Credit Arény odjely s prázdnou Vítkovice.

Jeho druhá trefa byla dokonce zařazena mezi pět nejhezčích branek úvodních zápasů prvního kola play-off. Otázkou zůstává zdali se Tygři postaví do dráhy rychle letící Kometě nebo je rozžhavené jádro v podobě produktivní síly Brňanů spálí.

Odpověď se dočkáme již v neděli, šlágr kola startuje v 18:20. Přenášet ho bude Česká televize.

Faktor Čiliak? Slovenský gólman zpátky mezi tyčemi

Po necelém měsíci se Kometě vrací brankářská jednička Marek Čiliak. Slovenský gólman se zranil ve čtvrtém kole na plzeňské půdě. Rozhodování však nebude mít brněnská lavička vůbec jednoduché, jedničku totiž skvěle zastoupil Karel Vejmelka.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 28
Bilance: 12 – 1 – 0 – 2 – 13
Skóre: 61:76
Průměrná návštěva: 6 086

Zápasy Tygrů s Kometou bývají vždy velmi vyrovnané. Výjimkou nejsou ani oba domácí duely minulého ročníku. Přinesly s sebou kromě tříbodových výher také dva příběhy. V tom prvním hraje hlavní roli Jakub Valský, jenž vystřelil šelmám vítězství pouhé tři vteřiny před koncem základní hrací doby po vynikajícím pasu Lukáše Krenželoka!

Během toho druhého nastartoval Ján Lašák svou dlouhotrvající neprůstřelnost na domácím ledě!Ta nakonec trvala 264 minut a přerušil ji po jedenácti třetinách až plzeňský Nicholas Johnson.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit