Bílí Tygři Liberec

Tyler Redenbach: Čekají nás klíčové zápasy

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Čtyři utkání v domácím prostředí během osmi dnů. Přesně tak vypadá program Bílých Tygrů pro nadcházející týden. “Musíme z této šňůry vytěžit maximum,” velí kanadský forvard Tyler Redenbach.

V jaké situaci do série čtyř domácích zápasů vstupujete?
Stačí se podívat na tabulku a je jasné, že je teď pro nás důležitý každý zápas. Musíme se soustředit na každé utkání. Soupeře umíme přehrát, musíme se pouze držet svého plánu. Každý si musí plnit své úkoly, potom můžeme bodovat. Potřebujeme teď udělat nějakou šňůru úspěšných zápasů.

Jde podle tebe o klíčový moment sezony?
Rozhodně. Klíčový už pro nás byl dejme tomu poslední měsíc, ale teď jsme se ještě dostali pod tlak třemi prohrami v řadě. Další zaváhání, tím spíš proti týmům ze stejné části tabulky, si teď nemůžeme dovolit. Čeká nás šňůra domácích zápasů, z které musíme vytěžit maximum. Chceme využít své domácí prostředí, naše skvělé fanoušky, a bodovat.

Znamená pro vás domácí prostředí výraznou výhodu?
Myslím, že ano. Když se podíváte na naši bilanci z venkovních zápasů a srovnáte ji s tou domácí, je to jasně vidět. Musíme to potvrdit i v následujících čtyřech zápasech, první krok chceme udělat už proti Litvínovu.

V posledních zápasech jste soupeře přehráli, přesto jste nezískali ani bod. Jaká panuje po těchto utkáních v kabině nálada?
Občas je to docela deprimující, když soupeře přehráváte, ale stejně prohrajete. Jenže zase se nemůžeme tvářit, jak když stojíme u zdi a čekáme na popravu, to bychom si akorát kopali vlastní hrob. Snad se nám podaří proti Litvínovu zvítězit, trochu si zvednout sebevědomí. Potom vám tam hned začnou padat góly častěji.

Unavený Tyler Redenbach

Zbytek týmu hrál tento týden ve Švédsku odvetu Ligy mistrů, v té však s Markem Kvapilem nemůžete nastoupit. Jaký byl tedy váš program?
Po pondělním tréninku jsme měli v úterý volno. Ve středu už jsme zase s týmem klasicky trénovali. Snad nám ten odpočinek prospěl. (úsměv)

Mrzí tě, že sis tuto soutěž v dresu Liberce nemohl zahrát?
Po pravdě, na začátku si říkáte, že je příjemné mít chvilku volna, protože v sezóně si ho jinak moc neužijete. Ale když pak vidíte, jak kluci postupují do čtvrtfinále, do semifinále, do toho cítíte tu atmosféru… Bylo těžké to jen sledovat, nejradši bych vyjel na led a klukům pomohl. Ale pravidla jsou pravidla.

Sledoval jsi odvetu semifinále?
Sledoval jsem ji. Kluci to měli těžké, hráli proti nesmírně kvalitnímu soupeři. V první třetině dostali rychle tři góly a v takové situaci už se proti podobně silným týmům, jako je Växjö, hraje hrozně těžko. Bohužel, Liga mistrů pro nás skončila krutým výsledkem.

Dnes vás čeká Litvínov, v neděli pak Zlín. S oběma soupeři jste sehráli velmi vyrovnané zápasy a asi se nedá ani tentokrát čekat, že by šlo o snadné souboje?
Jistě, byly tam nějaké nájezdy, prodloužení… Dá se očekávat, že půjde opět o hodně vyrovnané zápasy. Doufám, že se nám občas odrazí puk tak, jak potřebujeme, a že konečně prolomíme svou střeleckou smůlu. Bylo by to na čase.

Tyler Redenbach na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit