Bílí Tygři Liberec

Tyler Redenbach po srovnání finále: Play-off je hra centimetrů!

Date of publication Author Jan Čermák

Třinec - Byl možná trošku nenápadným, přesto však dost možná klíčovým hrdinou čtvrtého finále. Tyler Redenbach měl totiž lví podíl na obou gólech Bílých Tygrů. Nejprve obětavým skokem uhájil útočné pásmo, z čehož následně padla branka. V prodloužení zase skvěle zaclonil před třineckým gólmanem Šimonem Hrubcem, který tak neviděl vítěznou ránu Tomáše Havlína.

Měl jsi prsty v obou brankových situacích. V prvním případě jsi skokem zachránil útočné pásmo. Popsal bys tu situaci?
Akorát jsem šel na led a všiml si, že Lencik napadá u protějšího rohu. Adamský dával kros vzduchem, tak jsem povyskočil a od ramene se mi to odrazilo pryč. Pak jsem trochu ze zoufalství skočil rybičku po puku, abych ho udržel v pásmu a naštěstí se to odrazilo ke Kvápovi. Ten to nahodil na branku, kde se to Lencikovi odrazilo od hrudi mezi tři tyče.

Ty se během celé vyřazovací části prezentuješ hrou na hraně obětavosti. Je potřeba v play-off přepnout do tohohle módu?
Každý ví, že tohle je nezbytné k tomu, abychom uspěli. Oba týmy jsou ve finále a já se takhle snažím mužstvu co nejvíce pomoct. Musíte zkrátka dělat vše, co je ve vašich silách. Díky tomu si vytváříte šance nebo jim naopak zabráníte. A v tomhle případě nám to pomohlo ke gólu.

U vítězné trefy jsi zase skvěle clonil.
Birny si tam dobře vyjel od mantinelu a parádně našel na modré Tomáše Havlína. Já projížděl kolem brány a měl jsem připravenou hokejku na teč. Jenže třinecký hráč mě do ní trošku seknul, najednou jsem se otočil a puk byl v síti. Nebyla to taková rána, ale Hrubec očividně nic neviděl. Tohle je v play-off cesta, jak střílet branky.

Cítíš, že teď v rukou držíte momentum finálové série?
Nemyslím si, že se to přenáší ze zápasu na zápas. Máme dva dny volno, oba týmy se dobře připraví na pátý zápas. Teď už je to vlastně na dva vítězné. My budeme ale doma, kde nás poženou zaplněné tribuny, což může být trošku výhoda.

Správně říkáš, že je to v tuhle chvíli na dva vítězné zápasy. Bude to hra nervů?
Určitě jo, ale na to jsme zvyklí. Hlavně musíme začít dobře a držet se našeho systému. Je to o tom, kolik tomu člověk dá. Play-off je hra centimetrů. Stačí jeden brejk, jedna clona a můžete vyhrát nebo naopak. My musíme společně o každý ten malý kousek bojovat.

Dvakrát jste teď měli 17 střel po základní hrací době. Bude potřeba střílet více v dalších duelech?
Samozřejmě chceme střílet, co nejvíce to jde. Bylo by skvělé mít pokaždé 30-35 střel. Oni ale dobře blokují a vykrývají úhly, takže je to těžké. Třinec měl na druhou stranu také hodně přesilovek, kde častěji střílel. Není to vyloženě statistika, která je důležitá, ale doufám, že si vytvoříme více příležitostí. Myslíme na to, když jdeme do zápasu, obzvlášt v této fázi sezony. V prodloužení nikdy nevíte, co se stane.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit