Bílí Tygři Liberec

Tyler Redenbach zůstane Bílým Tygrem i v sezóně 2018/2019!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Zkušený kanadský centr Tyler Redenbach začne i nadcházející hokejovou sezónu v Liberci. S vedením Bílých Tygrů se domluvil na novém kontraktu s délkou trvání do 30. 4. 2019.

Třiatřicetiletý hráč, který sice marně atakoval smlouvu v NHL, ale má bohaté zkušenosti z finské, švýcarské i české ligy, tak rozšíří svou bilanci v extralize. Redenbach má zatím na svém kontě 146 zápasů, ve kterých nasbíral velmi slušných 91 kanadských bodů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Tyler nám v loňské sezóně po svém příchodu hodně pomohl. Byl důležitým hráčem v našich přesilových hrách. Je to ortodoxní centr, velmi silný na vhazování i v zakončení. Navíc je svým přístupem k práci a tréninku výrazným příkladem pro naše mladé hráče. Jeho setrvání v Liberci je jednoznačným posílením ofenzivních schopností týmu.“

Profil Tylera Redenbacha

Zkušený kanadský centr na sebe výrazně upozorňoval už v zámořských juniorských soutěžích a v roce 2003 byl ve třetím kole draftován Phoenixem, tedy předchůdcem současného týmu Arizona Coyotes. Nelze se tomu ani příliš divit, vždyť o rok později jako devatenáctiletý ve WHL posbíral v 71 zápasech 105 kanadských bodů a ovládl tabulku produktivity.

Později se přesunul na farmu Bostonu do Providence, kde si rovněž vedl velmi dobře. Přesto se mu nepodařilo zde ani ve Phoenixu probojovat do prestižní NHL, po třech letech na farmách se tak rozhodl pro odchod do Evropy. Po roční anabázi v Dánsku zamířil do Finska, kde se usadil na více než pět let, během nichž si pouze na půl sezony odskočil do švýcarského Oltenu.

Země helvétského kříže se stala také jeho příští destinací. Na konci sezony 2014/15 totiž zamířil do Davosu, s nímž následně ovládl play-off a dosáhl tak na švýcarský titul. V Davosu se však příliš dlouho neohřál, pro další rok se totiž přestěhoval do Pardubic.

Zde se rychle propracoval mezi lídry ofenzivy. V prvním ročníku na východě Čech si připsal celkem 25 bodů ve 41 utkáních a pomáhal Pardubicím k záchraně. Tahounem byl také v sezoně 2016/17, kdy však jako nejproduktivnější hráč Dynama zvolil odchod do Třince. Celkem ve 43 utkáních posbíral 38 bodů za 13 gólů a 25 asistencí, což mu zajistilo post nejproduktivnějšího cizince v celé extralize.

Sezonu 2017/18 zahájil ve Finsku, kde oblékl dres Tappary Tampere. S ní si zahrál také hokejovou Ligu mistrů, v průběhu října však zamířil znovu do České republiky a posílil ofenzivu Bílých Tygrů. V 56 zápasech základní části a play-off si dohromady připsal 26 bodů a do paměti fanoušků se zapsal především jako chladnokrevný exekutor samostatných nájezdů. Tygří dres bude tento zkušený kanadský forvard oblékat také v nadcházejícím ročníku.

Tyler Redenbach z profilu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit