Bílí Tygři Liberec

V Liberci končí slovenské duo Mário Bližňák a Jaroslav Janus

Date of publication Author Klub

Liberec - Změny v libereckém kádru pokračují. Dres Bílých Tygrů neobléknou v ročníku 2018/19 další dva slovenští hokejisté. V týmu končí brankář Jaroslav Janus a útočník Mário Bližňák.

Centr Mário Bližňák dorazil pod Ještěd před minulou sezonou. Specialista na vhazování měl v té době za sebou několik startů v kanadskoamerické NHL a také v Kontinentální hokejové lize, kde nastupoval v dresu Slovanu Bratislava. V libereckém týmu se brzy usadil a vypracoval se mezi stálice tygří sestavy.

Během sezony 2016/17 se mimo jiné podílel na čtvrtfinálovém vyřazení Plzně, tedy svého bývalého klubu, a s Tygry došel až do finále extraligy. Následně si zahrál i na hokejovém mistrovství světa. V úvodu minulého ročníku ho ovšem výrazně zbrzdily zdravotní potíže, kvůli kterým odehrál pouze 24 zápasů. Celkem se tedy jeho bilance pod Ještědem zastavila na 21 kanadských bodech v 78 duelech.

„Mário nám v sezoně 2016/17 výrazně pomohl do finále extraligy. Letos ho bohužel zbrzdilo zranění. I tak tu ale odvedl skvělou práci. Přeji v další kariéře mnoho úspěchů a děkuji mu za jeho služby.“

Duel Nahodil-Bližňák na buly

Pokračovat v Liberci nebude ani Jaroslav Janus. Osmadvacetiletý gólman si v české extralize udělal jméno v dresu Litvínova a vychytal si tak angažmá v Kontinentální hokejové lize. Slovan Bratislava však během léta přivedl do svého kádru také další brankáře a Janus si rázem musel hledat nové působiště.

Tím se pro něj v úvodu listopadu stal Liberec. Jaro Janus spolu s Romanem Willem vytvořil fungují brankářskou dvojici a po většinu času především kryl záda svému kolegovi. Pod Ještědem naskočil do deseti extraligových zápasů, výraznější stopu pak zanechal v Lize mistrů, kde si během pěti zápasů držel skvělá čísla s úspěšností zákroků přes 92 %.

„Jaro Janus dorazil do Liberce ve složité fázi sezony, kdy jsme potřebovali trochu sejmout tlak z Romana Willa. To se jeho příchodem podařilo. Vzhledem k velmi dobré formě Romana Willa v druhé půlce sezony už nedostával tolik prostoru v brankovišti, předtím nám ale Jaro svými výkony velmi výrazně pomohl do semifinále Ligy mistrů. Rád bych mu poděkoval za jeho služby a také za jeho skvělý přístup."

Janus v akci

Oběma hráčům přejeme v dalších působištích mnoho úspěchů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit