Bílí Tygři Liberec

V poslední minutě jsem se už jenom modlil, přiznává netradiční střelec Tomáš Havlín

Date of publication Author Ondřej Belák

Mladá Boleslav - Tygři neměli lehkou úlohu. Ze třetího utkání série neodcházeli spokojeni a v pondělí bylo jen na nich, zda dokáží zaváhání napravit. Nakonec se jim to podařilo, a to i díky trefě beka Tomáše Havlína. Ten poslal svěřence Filipa Pešána v poslední periodě do vedení a emotivní oslava byla na místě. "Ani nevím, kudy to tam proletělo," smál se jablonecký rodák.

Dneska jste si vypracovali mečbol. Souhlasíš, že to byl hodně důležitý zápas?
Rozhodně, je to do série strašně důležitý bod. Chtěli jsme hodit včerejšek za hlavu a zvednout se. Drželi jsme se našeho nastaveného plánu, a i když to možná chvílemi přes boleslavské šance nevypadalo, plnili jsme ho až do konce. Nakonec jsme dali góly a získali utkání na svoji stranu.

Tvůj gól na 2:1 nakonec nebyl vítězný, ovšem důležitosti mu to neubírá. Jak jsi tu trefu viděl?
Především je jedno, kdo ty góly dá. Můžou to být zkušení útočníci, avšak klidně i mladí obránci. Hlavní je, že jsme ty branky dali. Nějak mi to tam spadlo. Vystřelil jsem na bránu a někudy to proletělo, ani nevím jak. (úsměv) Zaplaťpánbůh za to, Boleslav měla spoustu šancí včetně nebezpečných dorážek. Naštěstí jsme to udrželi a vezeme si ten bod domů.

Říkáš, že je jedno, kdo ty góly dává, nicméně je vidět, že tě tvůj třetí extraligový gól v kariéře hřeje u srdce.
Jo, určitě mě to těší, já těch gólů moc nedávám. (smích). Ale musím zopakovat, že je jedno, kdo se trefí. Hlavní je, že si vezeme bod.

Závěrečný tlak Boleslavi byl obrovský, znovu pomohla tradiční opora, Roman Will...
Willda byl naprosto fantastický. Domácí hráli snad už čtyři minuty před koncem v šesti, ten nápor trval opravdu dlouho. Roman předvedl neskutečné zákroky, je to náš čaroděj v bráně. Jsme vděčni, že nás podržel. Teď mu to musíme v dalších zápasech nějak oplatit a ulehčit mu práci.

Filip Pešán říkal, že se v poslední minutě na střídačce modlil. Jak jsi to prožíval ty?
Úplně stejně! Tlak Boleslavi byl velký, létala tam spousta střel. Willda podržel, kluci navíc skvěle blokovali. Spadl nám kámen ze srdce. Předchozí zápas byl pro nás hodně nepříjemný, dnes jsme se z toho trošku oklepali a bylo to z naší strany úplně jiné.

Takže se dá říct, že vám facka ve třetím zápase pomohla k restartu?
Těžko říct, my jsme s tím samozřejmě trochu bojovali, ale jak jsem už řekl, dokázali jsme to hodit za hlavu. Začali jsme úplně od nuly a byli jsme odměněni za držení plánu.

Libor Hudáček včera říkal, že vás Boleslav prokoukla. Vrátili jste jí to stejnou mincí?
Jdeme zápas od zápasu. Je vidět, že náš systém funguje, musíme v tom pokračovat. Série se teď stěhuje zpátky do Liberce před naše fanoušky, což je pro nás výhoda. Věřím, že ten poslední krok doma uděláme.

Vy jste Boleslav v předchozích domácích zápasech deklasovali, ve středu se ovšem dá očekávat asi těžší práce.
Rozhodně! Myslím si, že to bude úplně jiné utkání, než ty první dvě. Boleslav v domácích zápasech hodně zvedla tempo, byla bojovná, nepříjemná, dohrávala souboje. Počítám s tím, že u nás to bude vypadat podobně, soupeř na nás bude chtít vletět, nemá už co ztratit. Nebude to nic snadného.

"Jsem vděčný za každé střídání"

Mluvil jsi o změně ve hře Boleslavi, byl jednou z těch zásadních forčeking? Doma vám Bruslaři moc prostoru k rozehrávce nenechávali.
Ano, celkově byli mnohem více brusliví, než na startu série. Je to nepříjemné, nedají nám ani metr ledu zadarmo. Je to rozhodně jiné než v prvních dvou střetnutích.

Zároveň to vypadá, že se vám soupeři snaží dostat pod kůži...
To je zkrátka play-off hokej. Ta hra se stupňuje, dohraných soubojů přibývá. Kočkování mezi hráči a postrkování bude k vyřazovacím bojům patřit vždycky.

Ty jsi většinu sezóny tvrdě pracoval v Benátkách, jak si užíváš zápasy extraligového play-off?
Za šanci jsem strašně vděčný, jsou to pro mě první zkušenosti v play-off, makám naplno. Jsem vděčný za každé střídání a za každou minutu. Snažím se pracovat co nejlépe. Uvidíme, jak to půjde dál.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit