Bílí Tygři Liberec

V přesilovkách jsme vsadili na jednoduchost, říká Lukáš Krenželok

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - I druhý čtvtfinálový zápas s Plzní přinesl atraktivní podívanou s vítězným koncem pro Tygry. Hosté sice šli do vedení hned ve čtvrté minutě, ale Liberečtí bleskově otočili zápas na svou stranu a udrželi ho až do konce. Když se Indiáni nadechovali k závěrečnému tlaku, definitivně utnula jejich šance na úspěch branka Lukáš Krenželoka dvě minuty před koncem. „Je jedno kdo dává góly, jsme jeden mančaft a chceme si pomáhat co nejvíc," říká liberecká devětadvacítka.

Jak hodnotíš druhé domácí utkání s Plzní?
Zápas přinesl divoký začátek, inkasovali jsme rychlý gól. Pak jsme ale ukázali svou sílu a během pár minut se dostali znovu do vedení.

V padesáté osmé minutě jsi vstřelil čtvrtou branku Tygrů. Můžeš jí popsat?
Bojovalo se o puk za brankou, Bart přihrál puk Šimimu a ten mě krásně našel před prázdnou brankou. Ten čtvrtý gól nás trochu uklidnil, protože pokud by to bylo jen o gól, tak by ten závěr ještě byl těžký.

Jak moc ovlivnily dnešní zápas přesilové hry?
Přesilovky jsou hodně důležité, mohou rozhodovat zápasy i celé série. V kabině jsme si řekli že je budeme hrát jednoduše, hodně střílet a toho jsme se drželi. Já jsem právě v přesilovkách měl dvě nebo tři dobré příležitosti, ale vždy jsem minul. Oproti jiným zápasům se nám ale dnes puky dobře odrážely na hokejky. Petr Jelínek a Lukáš Krenželok se radují po gólové spolupráci

I Plzeň ovšem dokázala přesilovky využít, vstřelila v nich oba své góly. Je to pro vás varování do dalších zápasů?
Určitě. My to víme už dlouho, že Plzeň má dobré přesilovky a také jsme se na ně připravovali. Dnes se nám je bohužel dvakrát ubránit nepodařilo, sehráli je dobře. Do dalších zápasů je to pro nás rozhodně varování.

Jak hodnotíš týmovou souhru vzhledem k téměř dvoutýdenní pauze před startem play off?
Toho, jak to bude na ledě fungovat, jsme se trochu báli před prvním zápasem, protože ta pauza byla celkem dlouhá a i když jsme trénovali, tak zápasy play off jsou ve vysokém tempu. Plzeň měla výhodu v tom, že byla rozehraná z předkola. Myslím, že jsme to ale zvládli dobře, obě utkání jsme zachytili od začátku.

Co očekáváš od zápasů v Plzni?
Určitě na nás budou chtít vletět. Atmosféra tam bude jistě dobrá a fanoušci je poženou. S tím musíme počítat a připravit se na to.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král