Bílí Tygři Liberec

V zápase brankářů slavil Roman Will. Všichni viděli, že jsme si za tím šli, pochvaluje si

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Souboj s Vítkovicemi mnoho gólů nenabídl, ačkoliv se oba týmy dostávaly do šancí. Příčina byla jasná, maskovaní muži chytali skvěle! Patrik Bartošák polevil až v závěru při přesilovce Ridery, po utkání se tedy mohl usmívat Roman Will. "Ceníme si třech bodů i cesty, jakou jsme je získali," svěřuje se.

Souhlasíš, že to byl dnes zápas gólmanů? Oba jste předvedli famózní výkony.
Myslím si, že to spíš byl zápas Patrika Bartošáka a našich útočníků. Patrik chytá každý zápas dobře, Vítkovice drží. I zápasy mezi námi jsou takové bitvy, jsme kamarádi, ale každý chce toho druhého porazit. Přeji mu jenom to nejlepší, a jsem rád, že se mu daří.

Ceníš si víc třech bodů, nebo toho způsobu, jakým jste se k nim dopracovali?
To je těžká otázka. Tři body jsou vždycky nejcennější. Někdy se k tomu dojde cestou, jakou člověk chce, někdy cestou, kterou nechce. Dneska to bylo cestou, kterou chceme, takže převládá radost z obou věcí. Právě z té cesty i ze tří bodů. Pro nás ideální zápas. Všichni viděli, že jsme byli srovnaný mančaft a šli jsme si za tím.

Vypracovali jste si hodně šancí. Není malinko problém v koncovce, nebo to bylo kvůli Bartošákovi?
My jsme se do šancí dostávali, Patrik však chytá výborně. Je to jeden z nejlepších gólmanů v Česku. Nechci říct, že bychom na něm ztroskotali, avšak chytal výborný zápas. Tak je to s Vítkovicemi vždycky. Hrají do defenzivy, Bartes jim hodně pomůže. Je na nás, jestli to zvládneme, nebo ne.

Potvrdili jste si první pozici v tabulce. Trošku neoblíbená otázka, ale jak daleko je teď k tomu Prezidentskému poháru?
Je k němu daleko tak, že chceme v pátek tři body. Nic víc. Potřebujeme další dobrý zápas. Potřebujeme být ten Liberec, který jsme. Samozřejmě se může stát cokoliv, je to sport. Já na nás ale budu vždycky pyšný, pokud budeme hrát tou cestou, jakou chceme a jakou jsme si nastavili. Když někdy prohrajeme, tak prohrajeme. Když půjdeme tou naší cestou, věřím, že budeme víc vyhrávat. Máme výborný tým, jeden z nejlepších v Česku a nejlepší trenéry. Je to jenom na nás!

Kdo myslíš, že bude v pátek pod větším tlakem? Sparta nemá jisté ani předkolo...
Se Spartou je to vždycky těžké. Je to Sparta, omílá se to furt dokola. Je to kvalitní tým s historií. Jenom si přeji, abychom hráli stejně jako dnes. Byli pokorní, zodpovědní, pospolu. Nějak to dopadne.

"Spoluhráči nasazují vlastní život, aby mi pomohli"

Máš už třicet výher, což je tvoje osobní maximum. Řadíš se tím mezi špičkové gólmany, tak co pro tebe tento milník znamená?
Teď jsi mě trošku překvapil, já jsem takový, že tohle moc nesleduji. Nenápadně jsem si ale počítal, kolik jich může být. Třicet výher je hezkých. Není to ale moje zásluha. Hráči jich mají taky třicet, jsou tam se mnou. Dávají do toho ještě daleko víc, než já. Nasazují vlastní život, aby mi pomohli nedostat gól. Je to trošku postavené na hlavu. Já si práce spoluhráčů moc vážím, tohle je odměna pro nás všechny. V žádném případě pod tím nejsem podepsaný jenom já! Doufám, že tím to nekončí a že v pátek bude výher jednatřicet a v play-off dvanáct. To bych si hrozně přál.

Dnešní zápas byla na play-off asi ideální příprava, že? Mělo to ty parametry.
Rozhodně, Vítkovice hrají výborně, taky bojují o hodně. Dá se říct, že už každý zápas je play-off.

Dnes jste mimochodem znovu rozhodli v početní nevýhodě. Nestává se z toho vaše zbraň?
To si určitě nemyslím, spíš jde o to, že se nám vrací naše poctivost. Když je v hokeji člověk poctivý a dělá to co má, věřím, že se mu to vrátí, jako nám dnes.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit