Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Žáci 9. tříd Základní školy U Školy převzali své vysvědčení na ploše Home Credit Areny

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ve čtvrtek 30. června proběhlo na ploše Home Credit Areny slavnostní předávání vysvědčení žákům devátých tříd ZŠ U Školy. Tato tradiční akce, konaná již popáté, je nejen důstojným zakončením školního roku, ale také oslavou dlouholeté spolupráce základní školy U Školy a organizací Bílí Tygři Liberec.

Nudný poslední den školního roku? To rozhodně nebyl případ žáků devátých tříd ZŠ U Školy. Předávání vysvědčení měli deváťáci naopak velmi pestré. Celá událost byla pojata jako velkolepá oscarová show, kterou v na ploše Home Credit Areny moderovali ředitel školy Radek Hanuš a tiskový mluvčí Bílých Tygrů Liberec Martin Kadlec.

Pro své vysvědčení si přišla celá řada hokejistů TJ Bílí Tygři Liberec. "Spolupráce naší školy a hokejového klubu se začala psát už v roce 1979, kdy se několik nadšenců rozhodlo, že bude podporovat sportovní růst talentovaných hokejistů tím, že vytvořili hokejové třídy," vysvětluje ředitel školy Radek Hanuš.

Od té doby dodnes navštěvuje tyto třídy celá řada nadějných Tygrů. "Tato spolupráce jim rozhodně prospívá a věřím, že bude fungovat i nadále," pokračuje Hanuš. Škola umožňuje hokejistům individuální plán, který jim pomáhá skloubit své studijní povinnosti s těmi hokejovými.

Rozhodně navíc neplatí pověra, že by mladí hokejisté jako sportovci nepatřili k zrovna pilným studentům. Naopak, škola klade důraz na přístup ke studiu a během akce byli vyhlášeni také nejlepší žáci jednotlivých sportovních tříd, kdy byly brány v potaz jak sportovní výsledky, tak ty studijní. Vybraná dvojice z každé hokejové třídy byla odměněna poukazem na odběr zboží v hodnotě 2 000 Kč, který hokejovým nadějím předali generální manažer Bílých Tygrů Liberec Ctibor Jech a navrátilec Josef Mikyska, který sám na ZŠ U Školy studoval.

Zajímavé ocenění si vysloužil také Jakub Šuráň. Mladý obránce, který v uplynulém ročníku už jako čtrnáctiletý oblékal dres mladšího dorostu, byl totiž oceněn za nejlepší studijní výsledky na škole. Zkombinovat hokejovou kariéru a studium mu tedy evidentně nedělá sebemenší potíže.

Slavnostní předávání vysvědčení si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit