Bílí Tygři Liberec

Vážím si toho, že můžu hrát v Liberci, říká Lukáš Derner

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - V dohrávce pátého kola zdolali Bílí Tygři na svém ledě rivala z Mladé Boleslavi 3:1. Liberečtí fanoušci ale měli důvod k radosti už před zápasem, kdy Lukáš Derner, stálice v tygří defenzivě, obdržel dres s číslicí 600, která značí počet zápasů, které už za Bílé Tygry odehrál. „Jsem v klubu celý život a jsem moc rád, že mohu být jeho součástí," říká s úsměvem obránce.

Jak hodnotíš utkání proti Mladé Boleslavi?

Za tři body jsme rádi. Oproti zápasu s Olomoucí jsme se drželi taktických pokynů a sehráli jsme výborně přesilovky. Důležité také bylo to, že jsme dodržovali herní plán, narozdíl od některých předchozích utkání.

Jaký byl rozhodující moment dnešního utkání?

Myslím, že v tomto utkání šlo hlavně o to, kdo vstřelí první branku. V zápasech s Boleslaví totiž často rozhoduje jeden nebo dva góly. Klíčem byly přesilovky, které se nám podařilo využít.

Doma jste zatím stoprocentní, ale venku se vám už tolik nedaří. Co udělat pro to, aby se začalo dařit i na stadionech soupeřů?

Musíme si přenést herní styl a nasazení i ven. Potřebujeme také přidat na bojovnosti. Věřím, že když budeme tvrdě pracovat, tak se to brzy zlomí.

Podařilo se vám prodloužit sérii domácích výher proti Mladé Boleslavi. Ta v Liberci nevyhrála už 7 let. Těší tě to?

To jsem popravdě ani nevěděl. Chceme vyhrát každý domácí zápas, ať je to Mladá Boleslav nebo někdo jiný. Ale samozřejmě duel proti Boleslavi je pikantní tím, že tam hraje hodně hráčů, kteří působili v Liberci. Výhra nás samozřejmě těší a doufám, že se od ní dokážeme odrazit a bodovat i venku.

Odehrál jsi už 600 utkání za Liberec. Jaké máš pocity?

Vážím si toho, že můžu hrát tady v Liberci. K libereckému hokeji mám vztah od mala, protože odtud pocházím a už jako malý kluk jsem se chodil dívat na tehdejší áčko. Užívám si toho, že jsem součástí týmu.

V počtu odehraných utkání před tebou je současný generální manažer Ctibor Jech, který jich má přibližně o padesát víc než ty. Je pro tebe motivací ho překonat?

Já tyto statistiky většinou nesleduji, ale zrovna o tomto vím. Pan Jech mě vlastně hokejově vychoval, trénoval mě od třetí třídy až po dorost a juniorku, takže o to je to zajímavější. Překonat bych ho mohl, ale taky by se mohlo stát, že mi neprodlouží smlouvu (úsměv).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit