Bílí Tygři Liberec

Ve finále Red Bulls Salute vyzvou Tygři německý Mnichov

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Kitzbühel/Liberec – Bílí Tygři vstoupili do přípravy na nadcházející ročník pravou nohou a v semifinále Red Bulls Salute si vyšlápli na domácí Salzburg. V neděli si tak od 19:00 zahrají finále tohoto prestižního turnaje, v němž narazí na Red Bull Mnichov!

V takřka kompletní sestavě (chyběl pouze obránce Mislav Rosandič) nastoupily šelmy do prvního přípravného duelu. Liberečtí měli již od úvodních minut herně navrch a dvěma brankami v prvních dvou třetinách položili základy k úspěchu. Na začátku třetí periody poté svěřenci Patrika Augusty vstřelili ještě další tři góly a zaslouženě postoupili do finále Red Bulls Salute. Domácí Salzburg sice Severočechy mírně přestřílel, jenže Petra Kváču nepřekonal ani jednou a čeká ho souboj o bronz.

Sobotní program turnaje poté vyvrcholil druhým semifinálovým střetnutím mezi Košicemi a Mnichovem. Do utkání vstoupili o poznání lépe hráči Red Bullu, kteří si během první třetiny vypracovali dvoubrankové vedení. Košice se prosadily až patnáct minut před koncem a snížily na rozdíl jediné trefy, jenže na drama nakonec nedošlo. Mnichov totiž v závěrečných minutách dvakrát skóroval a po výhře 4:1 si zajistil postup do finále, v němž se utká s Bílými Tygry!

Momentka ze zápasu Mnichov vs. Košice, FOTO: Thomas Bachun

Proti Salzburgu si Liberec odbyl historickou premiéru a stejně se tak stane i v duelu s Mnichovem, jenž má rovněž v názvu značku Red Bull. Ani ve finále nečeká Severočechy lehký soupeř, neboť německý celek ovládl svou soutěž třikrát během posledních pěti let. V posledním ročníku CHL se navíc dostal až do finále, takže se dokáže měřit s nejlepšími kluby v Evropě! O mnichovském týmu jsme se více rozepsali v našem představení soupeřů na Red Bulls Salute, které naleznete zde.

Do finálového zápasu proti Mnichovu nastoupí Tygři v neděli v 19:00 a utkání opět můžete sledovat na našem YouTube kanále. Připíší si šelmy svou druhou výhru a ovládnou Red Bulls Salute?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit