Bílí Tygři Liberec

Ve hře je stobodová hranice i překonání klubového rekordu. Tygři míří do Plzně!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Před nadcházejícím play-off musí Liberečtí sehrát ještě tři utkání. První z nich je čeká na ledě Plzně, proti které si v úterý zajistili vítězství v základní části. Udolají indiány i tentokrát? Nebude to rozhodně nic jednoduchého, jelikož Škodovce jde stále o hodně.

Jistota

Bílí Tygři opět ovládli základní část extraligy a do vyřazovacích bojů půjdou již počtvrté za posledních pět let z prvního místa. Na soupeře si tak budou muset počkat až do skončení předkola. Zároveň je jisté, že čtvrtfinále i případné další série začnou šelmy doma a pokud by došlo na sedmý duel, rovněž ho odehrají před svými fanoušky.

Prezidentský pohár si svěřenci trenéra Patrika Augusty zajistili s předstihem již v úterý, kdy porazili 4:1 plzeňské indiány. Ve zbylých střetnutích se tudíž nemusí bát, že by je ještě někdo mohl přeskočit, a mohou se připravovat na vyřazovací boje.


Do posledního kola

Zato Škodovka rozhodně klid nemá. Plzeňští se totiž trápí na kluzištích soupeřů (prohráli již osm venkovních duelů v řadě), což není před blížícím se play-off zcela ideální stav. Porážky v Liberci a Pardubicích během tohoto týdne je navíc stály nejen možnost vyhrát základní část, ale i dvě místa v tabulce.

Plzeň je momentálně čtvrtá a jen o bod za ní se nachází pražská Sparta. Indiáni tak budou ve zbylých kolech bojovat o to, aby vůbec čtvrtfinále začínali doma. Na druhý Třinec, respektive třetí Mladou Boleslav ovšem ztrácí pouhý bodík, takže závod o co nejlepší pozici je stále hodně otevřený. Poslední kolo navíc Škoda odehraje právě s Třincem.

Tabulka je tedy na druhé až páté příčce hodně vyrovnaná a soupeř Tygrů rozhodně nebude postrádat motivaci.


Překoná někdo rekord?

I Liberečtí mají však stále o co hrát. Jednak není radno před rozhodující částí sezóny přestat s maximálním nasazením a ztratit zápasový rytmus. Další motivací by mohlo být třeba pokoření stobodové hranice. A ve hře je také klubový rekord v produktivitě během jednoho ročníku, který s jednašedesáti body drží legendární Petr Nedvěd.

Na jeho překonání zbývají tři utkání a možná trochu překvapivě ho mohou pokořit hned dva tygří borci - Michal Birner a Libor Hudáček. Prvně jmenovanému stačí k vyrovnání jeden kanadský bod, druhému dva. Stane se někdo z nich rekordmanem?

Jak si Liberečtí povedou v Plzni můžete sledovat v neděli na stanici ČT Sport. Úvodní buly padne v 17:20!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 71
Bilance:
33 – 4 – 3 – 6 – 25
Skóre:
202:197

Poslední vzájemné utkání začala lépe Plzeň, jenže Tygři se nadechli k velmi dobrému výkonu a po výhře 4:1 si zajistili vítězství v základní části. Zápas si můžete připomenout v našem sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit