Bílí Tygři Liberec

Vedoucí Liberec vyzve doma Jágrovy Rytíře

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V pátek si Bílí Tygři zajistili čtvrtfinále play-off, teď před nimi stojí další nelehká výzva - uspět proti Kladnu, které hraje o bytí a nebytí. Nedělní zápas v severočeské metropoli startuje tradičně v 16:00.

Tygři ve slušné formě

Velice dobrou výkonost svěřenců Patrika Augusty zjevně nenarušila ani reprezentační přestávka. Severočeši po ní nasbírali pět bodů ve dvou zápasech a zvýraznili svůj náskok na hřejivém prvním místě extraligové tabulky.

Návrat po pauze však přece jen neprobíhal úplně hladce. V utkání s Litvínovem Bílí Tygři definitivně otočili skóre až v prodloužení, přičemž vyrovnávací trefu zaznamenal hrdina duelu Michal Birner pouhé tři minuty před koncem. Z pátečního zápasu ve Zlíně už si Liberečtí odvezli všechny body za výhru 4:2.

Adam Musil na buly

Rytíři v krizi

Forma kladenských Rytířů má v posledních týdnech k ideálu hodně daleko. Středočeši prohráli hned osm zápasů v řadě, vyválčili jediný bod proti Karlových Varům a místo útoku na elitní desítku se musí soustředit na holý boj o záchranu. Aktuálně se Kladno nachází na dvanáctém místě se čtyřbodovým náskokem na poslední Litvínov.

To, že se parta okolo Jaromíra Jágra a Petra Vampoly nenachází v ideálním rozpoložení, ukázaly poslední dva duely. Rytíři v hanáckém dvojboji podlehli jak Zlínu, tak Olomouci. Kohoutům dokonce nedokázali vstřelit ani gól.

Tvrdý souboj před libereckou bránou

Nejen Jágr

Zápas Liberce s Kladnem nabídne také zajímavou přehlídku velkých individualit. Kromě Jaromíra Jágra bude pod Ještědem kroužit na ledě třeba nejproduktivnější bek ligy Brady Austin (14+19). Na liberecké straně zase bude bavit pokračující souboj dua Birner-Hudáček o lídra klubového bodování.

Kdo nakonec zvládne důležité utkání lépe, se uvidí v neděli. Zápas Bílých Tygrů s Rytíři začne na severu Čech v tradičních 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus Rytíři Kladno

Zápasy: 47
Bilance: 20 – 4 – 0 – 5 – 18
Skóre: 137:112

Připomeňte si podzimní duel s Rytíři v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit