Bílí Tygři Liberec

Velký úspěch! Tomáš Trunda prošel draftem USHL

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tomáš Trunda prožil výbornou sezónu. A dodatečně za ni ještě dostal odměnu, kterou ani sám nečekal. Na draftu United States Hockey League si jej totiž vybral tým Omaha Lancers, jeden z předních celků soutěže. Gratulujeme!

"Den dopředu mi volal agent, že bych mohl být draftovaný, ale i tak mě to překvapilo. Že se to povedlo, jsem se dozvěděl z internetu asi v půl deváté ráno," popisuje Trunda. Velikost jeho úspěchu vyzdvihuje fakt, že byl v první fázi draftu jedním z pouhých čtyř hráčů, kteří se nenarodili v Severní Americe. "Říkal jsem si, jestli je to vůbec možné. Znamená to pro mě docela hodně, je to další krok v kariéře a jeden z největších úspěchů."

Omaha Lancers, která po Trundovi sáhla, skončila v poslední sezóně na druhém místě své konference. Ve své čtyřiatřicetileté historii klub získal už pět Andersonových pohárů pro vítěze USHL.

A co na velký úspěch říkala Trundova rodina? "Už jak mi psal agent, nevěřili tomu a říkali, že je to nějaká kravina. Potom jsem ráno přišel a řekl jim, že jsem byl opravdu draftovaný. Byli hrozně rádi a nadšení. Taťka byl radostí bez sebe a nemohl tomu uvěřit, hned to volal dalším členům rodiny," vypráví s úsměvem kapitán reprezentační šestnáctky.

Teď stojí před Tomášem Trundou rozhodnutí, co dál. Ve hře je setrvání v Liberci, ale i odchod za moře, kterému by se mladý Tygr nebránil. "Já osobně bych klidně odešel, protože by mi to pomohlo do života i do hokeje. Ještě to ovšem nechávám otevřené", říká.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit