Bílí Tygři Liberec

Vítek Vaněček se dočkal! Proti Buffalu si odbyl úspěšnou premiéru v NHL!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Buffalo/Liberec - Vítek Vaněček se očekávaného debutu v nejlepší lize světa dočkal velmi brzy. Do brány Capitals se totiž postavil už v jejich druhém utkání a byla z toho premiéra jako řemen!

Obránce Radim Šimek po odchodu z Liberce musel vydržet rok na farmě San Jose, než se probojoval do „A“ týmu. Bývalý brankář tygří juniorky, Vítek Vaněček, musel prokázat ještě mnohem větší trpělivost. V týmu Hershey Bears, který hraje nižší soutěž AHL, strávil celkem pět sezón!

Vicemistr světa do 18 let však vytrval a šance nakonec přišla. Washington totiž kvůli operaci srdce přišel o svou letní posilu, Henrika Ludqvista, a tak trenér Capitals po přípravém kempu oznámil, že do nového ročníku půjde tým s brankáři Iljou Samsonovem a Vítkem Vaněčkem. Více se dočtete zde.

První zápas odchytal ruský gólman a již v tom druhém se dočkal i Vaněček! Při své premiéře na jevišti NHL předvedl skvělých 30 zákroků a pustil za svá záda pouze jednu střelu. Fanoušci mužstva z hlavního města tak na sociálních sítích nešetří chválou. I díky Vaněčkovu výkonu Washington vyhrál na ledě Buffala Sabres 2:1 a je zatím stoprocentní. Doufejme, že „Caps“ budou bývalého Tygra nasazovat i nadále!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit