Bílí Tygři Liberec

Vítkovi Vaněčkovi se vyplatilo čekání na farmě. Sezónu NHL začne v „A“ týmu Washingtonu!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Washington/Liberec - Brankář Vítek Vaněček, který své poslední roky v mládežnickém hokeji strávil pod Ještědem, si polepšil v brankářské hierarchii Washingtonu Capitals. Nový ročník NHL, který startuje v noci ze středy na čtvrtek, začne coby jeden ze dvou gólmanů vítězů Stanley Cupu z roku 2018!

Vítek Vaněček přišel do Liberce z Havlíčkova Brodu před sezónou 2013/14 a stal se jedničkou juniorského týmu. V létě byl poté vybrán ve vstupním draftu NHL, kde si jej ve druhém kole zabrali Washington Capitals. Následující ročník strávil především v Benátkách a dokonce si připsal i několik startů za tygří áčko.

Poté již přišlo stěhování do zámoří, kde Vítek Vaněček musel prokázat velkou dávku trpělivosti. Na farmě „Caps“ v Hershey strávil celkem pět sezón a předváděl velmi kvalitní výkony. Do hlavního města USA byl povolán až loni, kdy v několika případech kryl záda Bradenu Holtbymu. Prvního startu v nejlepší soutěži světa se ale nedočkal.

To by se však mohlo změnit! Capitals sice během přestávky podepsali legendárního Henrika Ludnqvista, jenže ten kvůli operaci do tohoto ročníku s největší pravděpodobností nezasáhne. Trenér Washingtonu, Peter Laviolette, tak po přípravném kempu oznámil, že základní část začne tým s brankáři Iljou Samsonovem a Vítkem Vaněčkem. Druhý jmenovaný se tak výrazně přiblížil k premiéře v kanadsko-americké soutěži. Doufejme, že se tak brzy stane!

Vítek Vaněček na letním tréninku v Liberci

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit